Bosko obradocicПРВИ редовни Сабор Српског покрета Двери, на коме су изабрани сви органи Покрета ове политичке организације, одржан је у сали Скупштини општине Краљево 13. септембра 2015. године.

Сабором је председавао Бошко Обрадовић, председник покрета Двери, а од 211 делегата, присуствовало је 198 из земље и расејања.

Отварајући Сабор, председавајући Бошко Обрадовић захвалио се свих делегатима на досадашњем раду и повереништвима честитао Сабор Српских светитеља и празник Новомученика јасеновачких.

У Главни одбор изабрано је 117 чланова међу којима су и чланови из српског расејања који овим потезом први пут постају политички фактор у Србији.

На главне функције у Дверима изабрани су следећи чланови: Председништво: др Драган Весовић, координатор Савета за здравство, мр Предраг Митровић, координатор Савета за финансије, економију и привреду, Марија Јањушевић, координатор Савета за медије и координатор Савета жена, др Немања Зарић, координатор Савета за породицу и социјалну заштиту, Бранимир Нешић, координатор Савета за културу, мр Иван Костић, координатор Савета за пољопривреду, Зоран Радојичић, координатор Савета за безбедност, проф. др Иван Дојчиновић, координатор Савета за науку и просвету, Срђан Ного, координатор Савета за спољну политику, Марко Пушица, шеф Правног тима и координатор Савета за државну управу и локалну самоуправу, Борко Пушкић, координатор Савета за саобраћај и инфраструктуру и координатор Савета за сарадњу са Србима у окружењу.

За секретара Председништва именован је проф. Зоран Павловић, координатор рада Савета Двери.

За Председника ИО изабран је Александар Танасковић. За директора покрета изабран је Слободан Димовић. За директора информативне службе изабран је Југослав Кипријановић.

За чланове Политичког савета изабрани су: проф. др Јасмина Вујић, проф. др Коста Чавошки, проф. др Мило Ломпар, мр Владимир Димитријевић, проф. др Зоран Чворовић, проф. др Љубомир Протић, Милорад Црњанин, проф. др Александар Липковски, др Слободан Јанковић, Мирослав Крстић, Милослав Самарџић, Оливера Милетовић, др Срђа Трифковић и др Зорица Кубуровић.

За в. д. Председника Политичког Савета постављена је проф. др Јасмина Вујић.

Dveri-Radno-Predsednistvo-low-rez

Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић захвалио се делегатима и честитао свим саборцима који су постаљени на функције. У свом завршном обраћању делегатима и саборцима Обрадовић је рекао да неко у Србији коначно треба јасно, отворено и гласно да каже да нема веће политичке преваре у новијој историји Србије од Српске напредне странке. Све што су икада обећали на изборима – слагали су.

Обећали су нова радна места и велике стране инвестиције у милијардама долара – добили смо смањење плата и пензија. Обећали су смањење струје – добили смо повећање струје по налогу ММФ-а.

Док су били у опозицији, борили су се против продаје Телекома од стране Демократске странке, а сада, када су на власти, продају најпрофитабилније предузеће на Балкану.

Лидер Двери поручује да је дошло време да Двери докажу грађанима Србије да су кадре да преузму одговорност вршења власти од нивоа локалне самоуправе до највишег нивоа државне управе. Сада је време да се чује шта Двери мисле о економији, пољопривреди, селу, просвети и здравству.

Дошао је час да се докажемо на овим темама и понудимо грађанима Србије не само Нову српску опозицију овој власти, већ комплетну алтернативу у програмском и кадровском смислу. Јер, није и не сме данас циљ и смисао политичког деловања у Србији бити смена Вучића да би дошао Пајтић или се вратио Тадић, већ са Вучићем мора бити промењена и комплетна погубна економска и свака друга национална политика која траје од 5. октобра 2000. Ту је велика шанса Двери и ми имамо стручне кадрове и решења за нагомилане проблеме, закључује Бошко Обрадовић у обраћању делегатима на првом редовном Сабору Српског Покрета Двери.

На Сабору Српском Покрету Двери усвојена је и изјава части члана Двери на функцији, којом се изабрани функционери обавезују на морални и часни приступ политичком деловању и понашању.

У изјави части, наводи се, поред осталог, да Двери нису ушле у политику да би њени чланови реализовали личне интересе, отимали мандате, заузимали директорска места и вршили власт ради власти и остваривања привилегија, већ, како се наводи у изјави, да би се у политику вратили поштење и част, принципи, достојанство и стручност.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Конституисање Српског покрета „Двери“

* Обавезна поља