kostunica-616БЕОГРАД – Група истакнутих чланова ДСС, попут Санде Рашковић Ивић и Радојка Обрадовића, послала је писмо Војиславу Коштуници у којем је захтевала промене у странци. То их је коштало посланичке функције.

Изборна скупштина ДСС први пут од оснивања могла је да донесе озбиљне промене у странци, али се све добро завршило по најближе сараднике Војислава Коштунице.

Према сазнањима “Блица”, група чланова ДСС, предвођена Ивићевом, Обрадовићем и Милицом Радовић, послала је писмо лидеру странке путем којег је затражила промене у партији. Један од захтева је био да се потпредседници партије бирају директно на изборној скупштини, а не као и до сада на предлог председника странке. Они су такође тражили да се промени медијска презентација ДСС.

– Коштуница је пристао да се потпредседници бирају директно, али када је Главни одбор дошао до те тачке дневног реда, више није било кворума – наводи саговорник “Блица”.

Не само што њихов предлог није прошао, већ се они после дуго времена због побуне нису нашли ни на изборној листи ДСС, па их после избора нећемо видети у скупштинским клупама.

У њима неће седети ни Марко Јакшић, истакнути функционер ДСС на Косову, који је, како је планирано, на изборној скупштини требало да покрене питање рада руководства странке, њеног ангажовања по питању “одбране Косова и Метохије”, као и стварања патриотског блока за излазак на изборе.

Јакшић се залагао за коалицију са „Дверима“ и радикалима, али је Коштуница то одбио, уз образложење да “међу њима постоје кадрови са сумњивим биографијама”. Он је такође рекао да су са „Дверима“ већ изашли на изборе у Земуну и Зајечару и да има тај савез није ништа добро донео.

Ни Синише Ковачевића нема на изборној листи странке. Он се озбиљно сукобио са врхом странке јер је тражио високу позицију на листи за Београд.

Петковић: Сада само о кампањи

Петар Петковић, портпарол ДСС, за “Блиц” није желео да одговори зашто истакнутих чланова странке нема на изборној листи.

– ДСС свакодневно у кампањи промовише своју политику и немамо времена да се бавимо другим питањима – наводи Петковић.

Коштуница: Због разлика у програмима нисмо ишли у коалиције

Лидер ДСС Војислав Коштуница каже никада неће одустати од идеје политичке и економске неутралности и рекао да слепо повезивање са ЕУ, Србији доноси само штету.

Коштуница је, у разговору на ТВ Пинк, рекао и да због разлике у програма није пристао на формирање патриотског, предизброног блока са покретом Двери и Српском радикалном странком.

„Стварање таквих блокова, подразумева заједничку политку, а та сагласнот није постојала. Ми се залажемо за политичку неутралност, сарадњу са свим земљама, и на истоку и на западу, а ове друге странке су само за сарадњу са земљама истока“, оценио је он.


Извор: Блиц, Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Коштуница спречио пуч у странци

* Обавезна поља