lazar-krsticБЕОГРАД – Дипломац америчког универзитета Јејл Лазар Крстић прихватио је функцију министра финансија Србије, изјавио је вечерас Тањугу економски саветник првог потпредседника владе Синиша Мали.

„Лазар Крстић је прихватио место и од 26. августа он ће бити нови министар финансија у Влади Србије“, рекао је Мали по завршетку вечерашњег састанка вицепремијера Александра Вучића и Крстића.

Лазар Крстић је дипломац америчког универзитета Јејл Лазар Крстић и члан „Менсе“, а сада ради у консултантској фирми „Мекинзи“ у Њујорку.

Дипломирао је на математици, етици, економији и политици као један од најбољих студената, а међу 5.000 колега проглашен најперспективнијим.

Крстић (29), рођен је у Нишу, где је завршио основну школу и гимназију „Бора Станковић“ и то као ђак генерације, да би после тога био примљен је на престижни амерички универзитет Јејл и тамо добио стипендију за школовање које је годишње коштало 42.500 долара.

Као ђак у Србији, био је и полазник научне станице „Петница“, где је и сазнао од старијих како би могао да конкурише за стране факултете. Крстић је пробао да конкурише на више њих, али када је схватио да је примљен на најбољи, није имао дилему.

На Јејлу је био један од оснивача Друштва европских студената, а примљен је и у братство „Делта Капа Епсилон“, чији су чланови били и амерички председници – син и отац Џорџ Буш. Поред њих, ту су се школовали и Џералд Форд и Бил Клинтон.

Већ од прве године студија на Јејлу издвојио се као један од најбољих академаца, у трећој години проглашен најперспективнијим, а 2007. је и дипломирао у области математике, етике, политике и економије.

Исте године је започео каријеру у консултантској куци „Мекинзи“, где као финансијски експерт ради и данас у Њујорку.

Крстић је такође и члан српске „Менсе““, која окупља људе натпросецне интелигенције. Добитник је и једног од првих 200 нових пасоша, који су припали само заслужнима.

Без обзира на репутацију школе коју је завршио мора се приметити да нови министар финансија нема никаквог искуства у пословима државне управе или управљања јавним финансијама, да нема значајних научних радова, да од 2007 ради као консултант, те да хвалоспеви које му пише таблоидна штампа не могу прикрити чињеницу да му је прво радно место овог типа управо министарско. Звучи ли Вам познато?!


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Крстић министар финансија

* Обавезна поља