nebojsa-stefanovic(4)БЕОГРАД – Последњи покушај полицијске мафије да намештеним инцидентима уцени и изнуди оставку премијера Александра Вучића само је кап која је прелила чашу и указала на оно што се годинама дешава у МУП.

Према нашим сазнањима из безбедносних структура, у наредних неколико дана очекује се смена високих полицијских функционера, међу који су и поједини начелници управа.

– У полицији је последњих дана завладала права паника. Нико никоме више не верује, чак се нико никоме и не јавља на телефон, у страху да их можда неко не прислушкује. Део полицијске мафије успевао је годинама да нечасним и прљавим играма гуши сваки отпор. Под њихов утицај су потпадали и поједини политичари. Ово је први пут да су наишли на зид. Сменом и детаљном истрагом, која неће бити лака, открићемо шефове и ко је на врху пирамиде – открива наш извор атмосферу која тренутно влада у полицији.

Покушали смо јуче да од МУП добијемо званичан одговор на питање да ли ће резови о којима се спекулише заиста и уследити наредних дана, али до затварања овог броја одговор нисмо добили.

Подсетимо, министар полиције Небојша Стефановић пре два дана је изјавио да неће дозволити да се ико скрива иза полицијске значке и да ће сви бити одговорни и сносити кривицу уколико су се огрешили о закон и правила службе.

Криминолог Добривоје Радовановић

СМЕНЕ ОД ВРХА

Криминолог Добривоје Радовановић сматра да Влада мора да крене у смену кључних људи у полицији.

– Влада мора одмах да крене у смену свих оних начелника полиције за које се зна да годинама раде на граници закона, и врло често супротно њему. То неће бити лако, јер наша служба нема људе обучене за ове можда најтеже послове – упозорава Радовановић.


Извор: Курир

Оставите коментар

Оставите коментар на Курир најављује чистке у полицији

* Обавезна поља