ljajicБЕОГРАД — Изјава Сулејмана Угљанина да је Србија „шовинистичка творевина“ је највећи апсурд и бесмислица коју је он изговорио у последњих 25 година, рекао Расим Љајић.

„Шест година док је Угљанин био у Влади Србије, ми смо били демократска земља, а откад није у влади, одједном смо шовинистичка држава“, изјавио је Љајић .

Угљанин је јуче током протестне шетње и скупа под слоганом „За правну сигурност, једнакост пред законом и за европску будућност“, коју је БНВ организовала у Новом Пазару због, како тврде, дискриминације Бошњака у Србији, изјавио: „Желимо да од од ове шовинистичке творевине коју зову Србија направимо једну демократску, модерну европску државу“.

Љајић је оценио да такве оптужбе може да изговори онај који је шовиниста или лицемер или једно и друго.

Потпредседник владе је указао да је у исто време док се одржавао митинг у Новом Пазару, у влади јер био у току састанак где је заменик Угљанинове странке и председник општине Тутин Шемсудин Кучевић тражио средства за изградњу путева у тој општини.

„Кад су паре у питању, онда вам не смета што је држава шовинистичка, а кад су гласови у питању, користите најтеже оптужбе у циљу прикупљања најјефтинијих политичких поена“, рекао је Љајић.

Он је закључио да је то ружан, жалостан и штетан крај, какав је био и почетак политичке каријере Сулејмана Угљанина.

Љајић је нагласио да је деведесетих година Угљанин уживао 99 одсто подршке грађана у Санџаку, а данас, према истражзивањима, има мање од 11 одсто.

Зато ће следећи избори бити његов дефинитиван политички крај, оценио је Љајић.

Он је рекао да је јучерашњем скупу у Новом Пазару присуствовало мање од 500 људи, „који су присуствовали сахрани једне политичке странке“.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Љајић осудио део Угљанинове изјаве

* Обавезна поља