lavrov_1СОЧИ – Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да га не интересује мишљење Запада по питању Крима, као ни по другим унутрашњим питањима Русије.

„Не интересује ме мишљење Запада о овоме и подједнако сам незаинтересован за њихово мишљење по другим унутрашњим питањима Руске Федерације“, рекао је Лавров на маргинама форума Валдај у Сочију, одговарајући на питање да ли ће Запад наставити са инсистирањем да Русија врати Кримско полуострво Украјини, пренели су руски медији.

Лавров је претходно, у излагању о питањима спољне политике Русије, рекао да међународно признање Крима није зависило од Русије, која је само одговорила на вољу грађана тог полуострва, који су се налазили под стварном претњом „екстремистичких елемената који су освојили власт у Кијеву“.

„Мислим да је истина сада очигледна великој већини нормалних политичара широм света“, рекао је Лавров и додао да су неки европски политичари већ посетили Крим.

Према Лаврову, предвиђања о окончању кризе у Украјини су узалудна, а најважније је сконцентрисати се на имплементацију споразума из Минска о прекиду ватре.

„Испуњавање споразума не иде лако, размена ватре се наставља. Нажалост, влада у КИјеву наставља са употребом тешког наоружања и уништавањем економске и социјалне инфраструктуре на југоистоку Украјине“, истакао је Лавров.

Лавров сматра да је веома важно да се не допусти прекид процеса усаглашавања линије разграничења између проруских снага и украјинске војске на југоистоку Украјине.


Извор: Глас Русије, Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Лавров – Не интересује ме мишљење Запада о Криму

* Обавезна поља