lavrov-stanmajerМОСКВА –Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је данас на заједничкој конференцији за штампу са немачким колегом Франк-Валтером Штајнмајером оптужио Европску унију да покушава да успостави своју „интересну сферу” тиме што врши притисак на Украјину да се приближи Унији и тиме удаљи од Русије.

Лавров је такође упозорио Запад да се не меша у кризу у Украјини, додавши да народу те земље мора бити дозвољено да сами реше своје проблеме, пренео је Ројтерс.

„Верујем да би Украјинци сами требало да нађу излаз из политичке кризе. Очекујемо и да се сви други украјински партнери држе тог принципа”, рекао је руски шеф дипломатије после разговора са Штајнмајером.

Лавров је додао како је са немачким колегом данас разговарао о више тема, између осталог о Украјини, као и да Русија и Немачка заједно позивају Украјинце да сами реше своју политичку кризу.

Украјина се већ готово три месеца налази у дубокој политичкој кризи, уз готово свакодневне протесте опозиције, након што је председник Виктор Јанукович у новембру одлучио да одустане од припрема за потписивање Споразума о придруживању Европској унији.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Лавров упозорио ЕУ да се не меша у Украјини

* Обавезна поља