amfilohije(1)ПОДГОРИЦА – Митрополија црногорско-приморска организоваће у суботу у Подгорици литију која је и врста протеста против промоције права особа другачије сексуалне оријентације и прошлонедељне поворке одржане у главном граду Црне Горе.

Митрополија је у позиву за Петковданску литију навела да је то литија за „црногорску част, образ, светињу брака и рађања деце“, а митрополит црногорско-приморски Амфилохије у петак саопштио да као „хришћанин протестује због понижења државе и народа коме се принудно намеће начин живота који пропагира тридесетак људи и због тога се ангажује полиција“.

Амфилохије је то казао одговарајући на критике дела јавности да су његови ставови саопштени уочи и након Монтенегро прајда говор мржње, те на оцену европског парламентарца Јелка Кацина да осим изгредника треба казнити и „њихове духовне менторе“.

У Подгорици је у недељу 20. октобра одржан Монтенегро прајд и том приликом је повређен 21 полицајац, а 60 особа ухапшено због нереда током параде.

________________________________

ПОДГОРИЦА – Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је да се са народом у Црној Гори поступа као да је примитивно племе коме „нека европска дружина треба да мења свест“.

– Најопасније је инсистирање које потиче не из истинске Европе, већ од једне европске идеологије која настоји да нам промени свест – рекао је митрополит Амфилохије.

Митрополит црногорско-приморски истиче да као хришћанин протестује због понижења државе и народа коме се принудно намеће начин живота који пропагира 30 људи и због тога се ангажује полиција.

Поводом оптужби посланика Европског парламента Јелка Кацина за говор мржње уочи и након „Геј параде“ у Црној Гори, митрополит Амфилохије је рекао да се Кацин позива на вербални деликт, односно на његово повампирење, који је био својствен комунистичком режиму.

– Можда ћу бити груб, али ћу рећи да се господин Кацин и њему сродни понашају и говоре о нашем интегрисању у Европу као да кажу: „Црногорци, скините гаће да бисте се интегрисали у Европу“ или оно друго обезнанити и обесветити мрки брк Мандушића Вука, што значи своју моралност, достојанство и чојство – навео је митрополит Амфилохије.

Владика црногорско-приморски је поручио да црква свим својим чињеним и речју чува људско достојанство и да је светлост „на нека збивања која су се догађала у Црној Гори“.

Митрополит Амфилохије је навео да се сутра организује петковданска литије за црногорску част, образ, светињу брака и рађања деце.


Извор: Срна, Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Литија против геј-пошасти

* Обавезна поља