le penМОСКВА – Лидерка екстремно десничарске француске странке Национални фронт и посланица Европског парламента Марин Ле Пен је за време посете Москви подржала руски предлог федерализације Украјине.

Она је председнику доњег дома руског парламента Сергеју Наришкину рекла да подржава позив Москве Украјини да да већу аутономију регионима.

Ле Пенова је, такође, критиковала санкције које је ЕУ увела Русима, укључујући Наришкина који је функционер странке руског председника Владимира Путина Уједињена Русија, наводи АФП.

„Ми сматрамо да је ова одлука о федерализацији прилично мудра. Веома сам изненађена због тога што је ЕУ сада најавила неку врсту хладног рата против Русије што се уопште не уклапа у традиционално пријатељске односе између наших земаља. Ја и даље говорим да су санкције, па чак и претње санкцијама, контрапродуктивна мера”, рекла је она.

Руске власти су у понедељак саопштиле да Кијев треба да услиши „легитимне захтеве” руског становништва у источним регионима Украјине које тражи независност од власти у Кијеву.

Ле Пенова, која је и прошлог лета посетила Москву, није први лидер европске есктремне деснице који је критиковао став ЕУ према Украјини.

Лидер британске евроскептичне Странке независности Најџел Фериџ прошлог месеца је оптужио ЕУ да је „окрвавила руке” зато што је подржала демонстранте који су сменили проруског председника Украјине Виктора Јануковича.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Марин ле Пен подржава Москву

* Обавезна поља