kosovo je srbija 2ОСТРАВА – Данас је у више градова у Пољској, Чешкој и Словачкој организован „Марш за српско Косово“.Ових дана су се на друштвеним мрежама и стадионима могли видети позиви Пољацима, Чесима и Словацима да изађу на улице како би протестовали против кршења међународног права и против „крађе Косова Србији“. Ова манифестација се одржава сваке године након једностраног проглашења независности Косова, 17. фебруара 2008.

У Чешкој су се на списку организатора и говорника налазили новинари, филмски редитељ и више патриотских организација. У оквиру протеста у Прагу окупљенима се обратио чешки народни посланик и један члан сената, апточитано је и  писмо генерала Божидара Делића члана председничког колегијума Српске радикалне странке. Исти вид подршке СРС упућен је и протесту у Острави.

Kosovo je srb u Varsavi ili Pragu

У координацији са предходно наведеним догађајима данас се одржавају протести у Словачкој-Братислави, као и у Пољској престоници Варшави и граду Вроцлаву. На овим протестима прочитаће се писмо Звонка Михајловића, вишегодишњег градоначелника Штрпца, најјужније српске енкалве на Космету.

Међу говорницима наћи ће се и чланови Еврпског фронта за солидарност са Косовом, који су прошле године посетили Космет и Београд, а о у сарадњи са омладином СРС одржали трибину.

У целости објављујемо писмо захвалности генерала Божидара Делића прочитано на скуповима:

Драги пријатељи,

најсрдачније поздрављам све присутне на данашњем скупу! Подршка коју дајете својој словенској браћи на Косову и Метохији, значи нам много. Наши народи су неколико пута у својој историји у тешким моментима испољавали узајамну словенску солидарност. То и ви чините овим скупом. На самом крају Двадесетог века,1999.године, десила се агресија на нашу земљу. Највећа сила коју је свет видео у својој новијој историји оличена у 19 земаља НАТО пакта предођениг САД, уз подршку и помоћ још 6 земаља, наших суседа кршећи повељу УН напало је нашу малу земљу. Укупан однос снага је био око 1000:1 у корист агресора. Наша војска и народ су пуних 78 дана пружали херојски отпор непијатељу.

Рат је завршен уз посредовање већег броја земаља, политичким споразумом и Резолуцијом 1244 УН. По овом споразуму на Косову и Метохију су ушле међународне војно-полицијске снаге а наша војска и полиција су напустиле Косово и Метохију. Заједно са војском и полицијом са Косова и Метохије је отишао и већи део српског народа. Невиђеним злочинима над срским народом, паљењем и уништавањем нјегове имовине, верских објеката и историјског наслеђа, протерана је и већина преосталих стба са Косова и Метохохије од стране шиптарских терориста. Ови злочини и убиства дешавали су се у присуству мађународних снага, ноје најчешће нису штитиле Србе.

На територији која претставља историјско, верско и духовно средиште српског народа под утицајем светских моћника САД и Немачке ствара се нова нарко држава Косово. Срспке патриоте ће се борити свим средствима за повратак Косова у територијални састав србије. Због тога, ваше разумевање, подршка и данашњи протест има за нас посебан значај. КОСОВO ЈЕ СРБИЈА! ЖИВЕЛО СЛОВЕНСКО БРАТСТВО НАШИХ НАРОДА!

kosovo je srbija 2

СРБИЈО, ПРОБУДИ СЕ – ЗАР ДРУГИ ДА БРАНЕ ТВОЈЕ?!

 


Извор: НСПМ, ЦОПОМ-Истина

Оставите коментар

Оставите коментар на Завршен марш захвалности у Пољској, Чешкој и Словачкој (видео)

* Обавезна поља