medvedev10Русија неће бити скрајнута са глобалног развоја због санкција западних земаља, рекао је данас руски премијер Дмитриј Медведев.

„Нико не треба да се нада да ће наша земља бити гурнута на маргине глобалног развоја као резултат овога што се сада дешава“, рекао је Медведев на састанку Врховног и Општег савета владајуће партије Јединствена Русија.

Русија, нагласио је он, никад неће постати отпадничка држава.

Медведев је подсетио да су санкције против Русије већ биле увођене у прошлости, али да те мере никад нису произвеле очекиване резултате.

Медведев је навео пример Кине којој су у више наврата наметане санкције, између осталог и за разбијање протеста на Тјенанмену 1989. године.

„А где је Кина сада, а где су те санкције?“, запитао је он.

„Санкције никад не резултирају ничим. И ми треба да се саберемо и радимо оно што су чинили наши очеви и њихови очеви у прошлом веку и друге успешне земље. А то ћемо и урадити“, нагласио је Медведев, пренео је Тас.

Русија се нашла на мети санкција Запада због украјинске кризе, након чега је Москва увела једногодишњу забрану увоза прехрамбених намирница из Аустралије, Канаде, ЕУ, САД и Норвешке.

План о потрошњи штити од рецесије

Руска привреда је у опасности да уђе у период дубоке рецесије ако влада одбаци своје планове о потрошњи, рекао је данас руски премијер Дмитриј Медведев.

„Велики број земаља спутава развој руске привреде“: Дмитри Медведев

Говорећи на састанку своје странке, Медведев је рекао да влада неће одустати од својих стратешких циљева и социјалне потрошње.

– У супротном, Русија би се могла суочити са дубоком рецесијом – рекао је Медведев.

Према његовим ријечима, руска привреда сада је у горој ситуацији него током кризе 2008. године јер „велики број земаља спутава развој руске привреде“.

Руска привреда суочава се са кризом због пада цена, услед чега је ослабила и национална валута рубља, наводи АП.

Анкета: Већина Руса не воли Обаму

Већина руских грађана има негативно мишљење о америчком председнику Бараку Обами, саопштио је данас Руски центар за истраживање јавног мњења (ВТсИОМ).

Негативно мишљење о Обами има 81 одсто руских грађана, док мање од пет одсто Руса говори добро о америчком председнику, показује истраживање ВТсИОМ-а.

Руси не воле Обаму јер он спроводи антируску политику (22 одсто анкетираних) и покреће ратове широм света (18 одсто анкетираних), пренео је ТАС С.

Пет одсто Руса верује да Обама следи спољну политику која има негативне последице, док је пет одсто анкетираних рекло да им се амерички председник једноставно не допада.

Три четвртине Руса (76 одсто) сматра да Обама није заслужио Нобелову награду за мир, а само пет одсто је рекло да је награда поштено додељена.

Истраживање је спроведено на узорку од 1.600 градјана из 46 руских области у периоду од 22. до 23. новембра, са маргином грешке не већом од 3,5 одсто.


Извор: Срна, Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Медведев о беспредметности санкција

* Обавезна поља