Прослављени српски глумац Милош Биковић коментаришући тренутну ситуацију у Црној Гори поводом усвојеног спорног Закона о слободи вероисповести којим се отима имовина СПЦ у Црној Гори за подгорички портал Борба је казао:

– Црна Гора гори. И то гори пламеном српске Спарте. Српска православна црква није никад била јача. Можемо да тумачимо ово што се дешава из политичког социолоског, или историјског аспекта, али ја бих из најважнијег, оног духовног. Никад није било јасније да се боримо са ђаволом, и никад још јасније да побеђујемо. Кад он мора да удара на цркву тако отворено значи да је сатеран у ћошак, перспективе су му лоше. Далеко од дневне политике је ова борба. Нема ово везе са политичарима и политиком. Ова борба је већих размера, казао је Биковић шаљући подршку верујућем народу који на литијама брани светиње и показује незадовољство према спорном законском акту – каже познати глумац.

Биковић каже да је религија снажно оружје, али се прибојава насиља.

– Молитва и саборност су врло јако оружје. Често нам говоре да ми, нисмо ми, и да је нормално да се граничимо сами са собом. А ми се, што се данас види као никад, граничимо и са Небом, јер су наши преци ту границу често, и са лакоћом у страдању прелазили. Имамо такозвани ,,бели шенген” са Небом. И зато сада тако лако, и Небо може да се спусти до нас. Ако ми не верујете: отворите прозор. Ено га небо! Гледајте! Ено га на улицама Црне Горе! Молим се само да не буде олује – закључује глумац.


Извор: Вечерње Новости

Оставите коментар

Оставите коментар на Милош Биковић: „Ђаво је сатеран у ћошак“

* Обавезна поља