Veljovic-Stefanovic-БЕОГРАД – Генерал Родољуб Миловић, начелник Управе криминалистичке полиције, „прошао” је полиграф, сазнаје „Политика” у врху МУП-а. Први човек криминалистичке полиције је на нека питања одговарао јасно и смирено, док је на појединим замуцкивао и било је видљиво да му је било непријатно. Резултати полиграфског теста Миловића указују да на релевантним питањима нема психо-физиолошких реакција, карактеристичних за изношење неистина, рекао је јуче министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Како је саопштено из тог министарства, доборовољно полиграфско тестирање начелника Миловића је обављено 18. јуна и тада му је постављено више питања везаних за наводе оптуженог Дарка Шарића. На овај начин Миловић је бар донекле оповргао оптужбе Дарка Шарића да је он „генерал Папаја, који је узео 7,4 милиона евра”.

Како сазнајемо, поред тога што Миловић током полиграфског испитивања није имао реакције које су карактеристичне за лагање, новоформирана радна група ће наставити истрагу и даље провере.

Према нашим сазнањима, после најаве министра Стефановића да је основао радну групу која се, по налогу Специјалног тужилаштва бави истрагом „случаја Миловић” и проверама тврдњи оптуженог нарко-боса, „сумњиви” генерал се сам пријавио на полиграфско тестирање. Поједини претпостављају на основу тог добровољног пријављивања да је Миловић био припремљен за полиграф, док други такве инсинуације одбацују.

Ови први сматрају да је реч о веома искусном полицајцу који је прошао током службе „сито и решето”, па тврде да су и очекивали да Миловић неће показати било какву сумњиву реакцију. Други, они ближи Миловићу, наводе да је то немогуће. Да напоменемо, полиграфско тестирање није доказ на суду, али може да буде смерница у даљем току истраге.

Овај случај је, наводи наш саговорник, отворио „Пандорину кутију” у МУП-у и открио многе друге ствари и незаконитости које се, како сазнајемо, осим Миловића тичу и других челних људи у овом министарству. Због тога се, према информацијама „Политике”, у кабинету Небојше Стефановића, министра унутрашњих послова, не искључују могућност скорих коренитих промена челних људи у полицији.

Ове промене су, по свему судећи, неопходне, напомиње један од наших саговорник, да би МУП могао нормално да функционише.

Не наводећи детаље, промене у Министарству унутрашњих послова на неки начин јуче је најавио и премијер Александар Вучић, који је, између осталог, рекао да ће „држава у најкраћем року ставити тачку на кризу коју сам од себе прави систем безбедности”.

Шарић је током суђења за шверц 5,7 тона кокаина из Јужне Америке, да подсетимо, рекао да „генерал Папаја” против њега води медијски линч, да му монтира све оптужбе, да је моћан и има велики утицај на медије и да га држава чува јер је уплатио 7,4 милиона евра, које му је он дао. Иза тог новца, рекао је Шарић, стоји нови карактер Манго, наводно Миловићев најбољи пријатељ. Он није прецизирао о коме је реч, наводећи само да је он сведок, који је куповао машине од новца из отмица. Претпоставља се да је мислио на Љубишу Буху Чумета.

Да је нешто већ одавно труло у српској полицији јавна је тајна. Не подсећајући редом на полицијске афере, последња сазнања указују да су се челници српске полиције током службовања више бавили међусобним разрачунавањем него својим послом. Сачувати фотељу подметањем и трговином информацијама, развлачењем по таблоидима, већ је неко време главна забава у МУП-у.

Миловић као ни његов претпостављени Милорад Вељовић, директор полиције, нису се овим поводом ни јуче огласили у јавности.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Миловић и даље на провери, следи чистка у полицији

* Обавезна поља