megatrend-mica-jovanovic-korupcija-kapk-komisija-za-akre-1328585176-110491БЕОГРАД – Мића Јовановић, бивши ректор “Мегатренда”, посетио је јуче Ивицу Дачића у Министарству иностраних послова.

Како „Блиц“ сазнаје, повод сусрета био је да се пронађе излаз из ситуације у којој су се Јовановић и његов универзитет нашли претходних дана.

Он је у министарство дошао “аудијем” академских таблица (БГ УНИ 2). Довезао га је возач, који је паркирао аутомобил поред самог улаза у зграду. Ни Јовановић ни Дачић нису хтели да одговоре шта је била тема овог састанка.

– Мића Јовановић је био љут на Дачића што му није довољно помогао. Сад га је Дачић позвао да заједно пронађу решење за излазак из ове ситуације која може још више да се искомпликује и нанесе штету не само „Мегатренду“ већ и СПС – каже наш извор близак Јовановићу.

О случају лажног доктората Миће Јовановића лидер СПС се досад није оглашавао. Једино је рекао да је изненађен открићем о лажном докторату Јовановића.

Председник Националне комисије за акредитацију и проверу квалитета високошколских установа Ендре Пап казао је јуче да су дипломе стечене на „Мегатренду“ валидне. На питање да ли ће дипломе стечене на лондонском “Мегатренду”, чија су се предавања одржавала у Центру “Сава”, бити доведене у питање, државни секретар у Министарству просвете др Александар Белић казао је да то зависи од тога да ли ти студијски програми имају акредитацију или не.

Др Стефановић под лупом

Сенат Универзитета у Београду прихватио је јуче иницијативу Филозофског факултета да од Конференције универзитета Србије (КОНУС) затражи формирање независне комисије о докторату Небојше Стефановића.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Бивши ректор Мића посетио Дачића

* Обавезна поља