misskovichЕОГРАД – Специјални суд у Београду одобрио је власнику Делта Холдинга Мирославу Мишковићу пут у Лондон и привремено му вратио пасош, речено је данас Танјугу у том суду.

„Председник судског већа одобрио је окривљеном Мишковићу пут у иностранство и вратио му пасош за ту сврху“, прецизирала је за Танјуг портпарол суда Душица Ристић.

Она је додала да је одлука о Мишковићевој молби да му се омогући пут у Лондон донета у четвртак и да је у питању пут у Лондон.

То ће Мишковићу бити прво путовање ван Србије од кад му је, крајем јула, одузет пасош као мера предострожности да не побегне из земље, јер је против њега кривични поступак у току.

Мишковићу је 14. новембра почело суђење због оптужби да је са сарадницима оштетио путарска предузећа за више десетина милиона евра.

Након седам и по месеци притвора, власник „Делта холдинга“ пуштен је 23. јула из притвора, који му је замењен јемством од 12 милона евра у динарској противвредности, а које је уплатила његова компанија да би се бранио са слободе.

Мишковићу је тада привремено одузет пасош и одређена мера забране напуштања боравишта, уз обавезу јављања Полицијској управи за град Београд – ПС Савски венац, сваког првог радног дана у месецу.

_______________________________

Делта Холдинг – Мишковић није повезан са политичким догађањима у Србији

Делта Холдинг данас је демантовао писање београдских медија и изјаве појединих политичара да је председник те компаније Мирослав Мишковић повезан са политичким дешавањима у Србији и сукобима у странкама.

Уплитање Мирослава Мишковића у политичке и унутарстраначке сукобе представља грубу злоупотребу којом се још једном удара на успешно пословање једне од највећих домаћих компанија – истиче се у саопштењу Делте.

Та компанија је истакла да је ова година била јако тешка за целу српску привреду, а посебно за Делта Холдинг и његовог председника.

– У таквој ситуацији потребно је ванредно много радити како би компанија наставила нормално да послује, да отвара нова радна места, исплаћује 8.000 плата и у буџет Србије уплаћује осам милиона евра месечно – наводи се у саопштењу Делте.

Додаје се да је „јасно да је Мирослав Мишковић концентрисан искључиво на свој посао и да се ни на који начин не бави политиком, странкама, нити изборима у појединим странкама“.

– Поново апелујемо да се и Делти и њеном председнику омогући само једно: да се бавимо послом због којег постојимо, јер је једино то у интересу не само Делте и њених запослених, већ и нашег друштва у целини – навела је Делта.

Мирослав Мишковић је ухапшен децембра 2012. године због сумње да учествовао у малверзацијама у приватизацији путарских предузећа. Он је јула ове године пуштен из притвора који му је замењен јемством од 12 милиона евра у динарској противредности, које је уплатила Делта да би се бранио са слободе. Њему је суђење у Специјалном суду почело 14. новембра.

Медији ових дана пишу да високи функционер Српске напредне стране Владимир Цвијан по налогу Мишковића и тајкунско-политичког савеза изазива сукобе у тој странци, како би нанео штету председнику СНС Александру Вучићу.


Извор: Танјуг, Бета

Коментари

Један коментар на Мишковић иде у Лондон

Оставите коментар

Оставите коментар на Мишковић иде у Лондон

* Обавезна поља