vojislav-seselj-miting-1(2)БЕОГРАД – Српска радикална странка вечерас је саопштила да су полицијски службеници ПС Савски венац уручили тој странци допис којим их обавештавају да јавни скуп заказан за 24. март у подне испред срушене зграде Генералштаба није могуће органозовати, али да ће митинг и поред забране бити организован.

Како се наводи у саопштењу, полиција је навела да је скуп немогуће организовати јер ће се истог дана на том простору одржати државна церемонија поводом обележавања годишњице НАТО бомбардовања, којој ће присуствовати високи државни званичници и представници међународне заједнице.

Српска радикална странка тврди да је сутрашњи скуп пријављен у свему у складу са законом као и да је скуп пријављен недељу дана раније него што је скуп пријавила Влада Србије.

„С обзиром на то да је Српска радикална странка, пред законом, правно лице које је равноправно са државом, те да Влада нема приоритет за одржавање скупа, већ приоритет одређује редослед подношења пријаве за одржавање јавног скупа, јасно је да је полицијска забрана скупа противправна. Из наведених разлога Српска радикална странка ће ипак одржати забрањени скуп у заказано време на заказаном месту“, пише у саопштењу.

СРС је позвала све чланове  и симпатизере да им се прикључе како би „показали немирење са самовољом режима“.


Извор: С Р С

Оставите коментар

Оставите коментар на Митинг СРС упркос забрани

* Обавезна поља