cvijetin milivojevicНа јучерашњи дан: 1391 – умро је босански владар Твртко И Котроманић, у манастиру Милешева крунисан као краљ Срба, Босне, Поморја и Западних страна; 1801 – у завери дворских официра убијен руски цар Павле И Петрович Романов; 1919 – Бенито Мусолини, у Милану, основао Фашистичку партију; 1999 – председник СРЈ Слободан Милошевић одбио последњи ултиматум Ричарда Холбрука – мировни план и размештање страних трупа на Косову, после чега је генерални секретар НАТО активирао наредбу о отпочињању ваздушних удара на СРЈ. На данашњи дан, 1999, у 20.45, прве НАТО бомбе на Србију, моја маленкост је, са колегама и политичким неистомишљеницима из некадашње дневне „Демократије“, Владом Марешом и Вјеком Радовићем, уз тамно точено, пречула у београдској „Касини“, а вест о томе ексклузивно нам је саопштио конобар тамошњи.

Дакле, да резимирамо: у ваздушној агресији, снаге НАТО-а, са којима је ондашњи Милошевићев портпарол Дачић, преко неки дан, у дуету с оним попечитељем одбране Гашићем, запевао „Индивидуални споразум“ – користиле су око хиљаду летелица, у чему је учествовао цео НАТО савез, бомбардовали су нас сви наши данашњи „евроатлантски пријатељи“, осим Исланда и Луксембурга који немају ваздушне снаге, часне Грчке, те „гуштера“, тј. тада, тек примљених чланица попут Мађарске, Чешке и Пољске!

Е, сад, последице погрешне терапије бомбама (америчко кодно име „Племенити наковањ“) којом су, у име наших „евроатлантских пријатеља“, преко „Бриселског споразума“, косметске Србе и васцелу Србију лечили и преумљавали надрилекари Вучић и Дачић, покушава својим тајним „кроки планом“ да исправи Његова екселенција Мастер сремскокаменички, а шумадијски. Овај документ под суперповерљивим називом „Широка аутономија, без промене Устава“, Екселенција је, шифровано (лозинка „КиМ“, одазив „у оквиру Србије“ – да, добро сте чули: „КиМ у оквиру Србије“!), обећала канцелару на сто још почетком ове године, али га, из разлога хипертајности „држи у чежњи“, мислим канцелара, ево већ скоро до почетка другог квартала. Канцелар, кажу моји извори у врху нечега, грицка нокте од нервозе, не може ни да наслути с чим ће, када ће и куда ће Екселенција пред њега, па је већ спремио „план Б“, трговачку понуду у натури за председника Србије: ако канцеларова партија Екселенцији обећа подршку за други председнички мандат, Екселенција би могла да се одрекне мало патриотског празнословља гледе Косова и – Вук (али и цела владајућа коалиција) сит, а овце на броју! Али, једнако сита и скоро па неокрњена еврофанатична опозиција, како, на сопственом примеру, објасни Борко с фуснотом (Сириза) Стефановић: он као не би са Вучићем у власт, али да се њега у ДС-у пита, он би канцелара бескрупулозно подржао у евроинтеграцијама и примени Бриселског са све парафом.

Чему све ово? Па, да, по ко зна који пут, бесплатним саветом, помогнем нашем канцелару, а тиме и „будућности у коју верујемо“. Елем, пошто га већ не воли ова критичка елита (замисли, елита, а критикује од Бога дату власт, ццц?), да хитно задужи оног Бабића да му, уз помоћ Стефановића, али др Небојше и оног НАТО Гашића, формира елиту по мери. Могу, ето, фанариоти да се зову, као они одабрани Грци у Османлијском царству, што су верно служили Васељенском патријарху, али и султановој Високој Порти. Уосталом, они су у српској раји остали упамћени као они „фењераши“ из цариградског кварта Фанар (фењер) који су, 1776. угасили Пећку патријаршију, и током фанариотске управе, у име султана, чинили све да погрче српску цркву. А канцелар управо чини један сличан напор, али му не иде баш најбоље…


Извор: Данас

Оставите коментар

Оставите коментар на Племенити наковањ

* Обавезна поља