На питање да ли је његов брат уклоњен као могући противник подела и разграничења на Косову и Метохији, Мирослав Ивановић је рекао да је то „сасвим могуће“.

Брат убијеног председника Грађјанске иницијативе „Србија, демократија, правда “ Оливера Ивановића и судија Апелационог суда Косова је оценио да не мисли да је то убиство изведено „смишљено, професионално и са политичком позадином“.

Он је у интервјуу за дневни лист Данас од четвртка навео да нема никакве информације о току поступка и да се тај процес „одвија пре свега у јавности“.

На питање да ли је његов брат уклоњен као могући противник подела и разграничења на Косову и Метохији, Мирослав Ивановић је рекао да је то „сасвим могуће“.

„Ја сам иначе доста резервисан човек у изговарању коначних закључака, али дефинитивно Оливер јесте имао другачији политички став о подели и разграничењу и он се о томе већ изјашњавао на много места и прилика. То се може видети на интернету у његовим гостовањима, посебно у другој половини 2017. године, пред крај његовог живота“, казао је Мирослав Ивановић.

Он је оценио и да би истина о убиству његовог брата могла да буде предмет политичке трговине Београда, Приштине и међународне заједнице, као и да косовски правосудни систем има способност да тај случај реши до краја, али да он „мора прво да дође до правосуђа“.

„Види да се политички лидери Београда и Приштине изјашњавају на ту тему, чак су у одређеним моментима говорили да су надомак откривања извршиоца, налогодаваца и комплетне политичке позадине убиства. Међутим, и са тим се стало“, рекао је Мирослав Ивановић и додао да су те изјаве биле толико концизне „да се малтене могло претпоставити да ће се само још име објавити“.

Он је рекао и да у протеклих седам месеци није имао контакт ни са једним од политичких лидера који су случај коментарисали, што би, по његовим речима, показало озбиљност да се дође до краја поступка.

„Пре свега полиција и тужилаштво морају да заврше свој део посла… Мислим да косовско правосуђе, полиција и тужилаштво то могу, једино је потребно да то искрено и хоће“, рекао је Мирослав Ивановић.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Могуће да је Оливер убијен као противник подела

* Обавезна поља