marko jaksic kosovoПРИШТИНА – Функционер Демократске странке Србије на окупираним територијама Марко Јакшић могао би бити ухапшен под сумњом да је учествовао у инцидентима 3. новембра и организовање група која су застрашивале Србе који су гласали на изборима, пише Зери.

Извори листа у Тачијевој полицији полицији наводе да је тужилаштво позвало Јакшића на разговор како би дао објашњења о кампањи бојкота на окупираним територијама и посебно о инцидентима на бирачким местима.

„Свако има право на свој политички став, нико не може оспорити право на бојктот избора, али оно што Јакшић ради је интервенција у државном систему из личних разлога. Полиција прикупља информације о његовим активностима на северу, повезаношћу са Албанцима и атмосфери страха и застрашивања против оних који желе да учествују на изборима“, навео је извор листа.

Јакшић и његови сарадници користе сва средства да спрече Србе да учествују на изборима, пише Зери. Јакшић је рекао да се не плаши да ће бити ухапшен, јер је поштен човек и ради у националном интересу.

„Не позиван на насиље, имам много пријатеља и покушао сам да им кажем шта ће се догодити. Да је држава имала најмањи доказ против мене, ја не бих био сада слободан човек“, рекао је Јакшић.

________________________________

Јакшић не верује у хапшење

БЕОГРАД – Посланик Демократске странке Србије Марко Јакшић рекао је да не верује да ће бити ухапшен демантујући писање појединих приштинских медија о томе.

„Мислим да је то још једна лаж имајући у виду чињеницу да сви организатори избора, као и Кфор и Еулекс, немају никакве примедбе на посматрање изборног процеса“, рекао је Јакшић новинарима у Скупштини Србије.

Јакшић каже да су све приче о његовом хапшењу „небулозе“ и жеља оних у оквиру власти у Београду да сакрију истину о инцидентима на Косову.

„И ако се већ позивамо на приштинску штампу, управо је косовски министар спољних послова оптужио Београд да је разбијао бирачке кутије“, рекао је Јакшић.

Кандидат Грађанске иницијативе „Српска“ за градоначелника Косовске Митровице Крстимир Пантић изјавио је недавно да постоје индиције да је за инциденте у Косовској Митровици одговоран Јакшић, функционер Демократске странке Србије, која је била против учешћа Срба на локалним изборима на Косову.

Пантић је рекао да је циљ инцидента у коме су у Основној школи „Свети Сава“ разбијене гласачке кутије, био да успори напредак Србије, а да Срби са КиМ нестану.

ДСС је за инциденте оптужио власти у Београду.


Извор: Танјуг, Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Могуће хапшење Јакшића?

* Обавезна поља