momir bulatovicБивши председник Црне Горе и премијер Савезне Републике Југославије Момир Булатовић изјавио је да актуелна црногорска власт обмањује своје саговорнике, укључујући и генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга, и износи неистине о високом степену подршке јавности за улазак у тај војни савез.

Булатовић је за Спутњик рекао да се у такозваној јавној расправи о овом питању може чути глас само добро плаћених чиновника и лавина нетачних података и полуистина о Црној Гори и самом НАТО-у.

„НАТО мора да зна да у Црној Гори постоји огроман број људи који овај војни савез сматрају злочиначком организацијом која супротно одредбама међународног права и далеко од разума, правде и морала убија људе широм планете и разара бројне државе“, каже Булатовић.

Он је додао да НАТО не сме да заборави да је приликом агресије на СРЈ преко 350.000 припадника Војске Југославије пружило снажан и војнички частан отпор његовој војној сили и да је у Црној Гори тада било више од 30.000 припадника Војске Југославије.

„То су грађани Црне Горе, истина сада у годинама када су ближи трећепозивцима, али који снажно памте да је НАТО убијао наше људе, укључујући цивиле и посебно децу, да је разарао нашу земљу и тровао нам ваздух и воду. Са становишта слободарске и борбене традиције Црне Горе, НАТО нама није никакав пријатељ, већ војни савез који Црној Гори дугује крв. Једном смо већ ратовали с њим, па нека то буде довољно. Нека нам не долазе опет, бићемо још већи пријатељи“, рекао је Булатовић.

Иако се, како каже, одавно не бави дневном политиком, све са сигурношћу зна, јер је као председник ратне савезне владе остао у контакту са хиљадама ондашњих сабораца и уверио се да они бомбардовање СРЈ нису заборавили нити су потпали под захукталу пропагандну машинерију.

„Биће добро да све ово скупа зна и НАТО“, додао је Булатовић.

Коментаришући Столтенбергову изјаву да је Црна Гора направила значајне помаке у области владавине права, Булатовић је рекао да се око НАТО-а преде организована мрежа лажи тако да је „ова мала ситна лаж ништа у односу на све што прати активности око прикључења Црне Горе том војном савезу“.

„Није та шминка која се овде показује о некој владавини права и демократији нешто што може да сакрије једно трагично стање у демократском, политичком, а посебно у привредном животу Црне Горе“, закључио је бивши председник Црне Горе.


Извор: Восток

Оставите коментар

Оставите коментар на Момир Булатовић о НАТО

* Обавезна поља