obrazt 400Покрети Образ и Наши заказали су акцију „Вођу Чека Ћорка, Пријатељи Државу Растурају“ — скраћено ВЧЋ ПДР! — за недељу у 11 часова испред седишта СНС-а, а потом и у 12 часова испред Владе Србије. Међутим, по наређењу Александра Вучића, службеници МУП-а Србије су синоћ око 21 час уручили Младену Обрадовићу, председнику Србског Образа, решења о забрани оба скупа.

У решењима о забрани није наведен ниједан јасан разлог, већ само уопштена тврдња да „може доћи до ометања јавног саобраћаја, угрожавања здравља, јавног морала или безбедности људи и имовине“. Притом се позива на оперативни извештај 22/15, који је, међутим, одређен као „тајни податак, са степеном тајности строго поверљиво“.

Оваквом самовољом Александра Вучића је грубо нарушен Устав Србије, који јемчи слободу окупљања и изражавања политичких, верских и других уверења. Истовремено, тиме се показује и сва дволичност диктатора Вучића, који у скуповима који пропагирају грех и шире неморал не види ни ометање јавног саобраћаја, нити угрожавање здравља, јавног морала и безбедности људи и имовине, али зато све то, без икаквог разлога, приписује српским родољубима.

vucic-peder

Све ово јасно сведочи да су Србски Образ и СНП Наши били потпуно у праву када су власт Александра Вучића жигосали као диктаторску. Подсећамо да су у последњих месец дана, од четири скупа која смо најавили, чак три забрањена!

Пошто је режимском забраном онемогућено одржавање акције ВЧЋ ПДР! испред седишта СНС-а и Владе Србије, Образ и Наши позивају грађане да у суботу 19. септембра дођу на протест у организацији прогоњеног монаха Антонија Давидовића, који ће отпочети у 17ч на Тргу републике у Београду, а да у недељу буду на литургији и поступе према својој савести.

Блиц: МУП одобрио Параду поноса за сутра

Парада поноса биће одржана сутра, незванично сазнаје „Блиц“. Одлуку о томе донео је вечерас МУП Србије.

Парада ће, како је најављено раније, кренути из Немањине улице испред Владе Србије и завршити на платоу испред Скупштине града.

Колона ће кренути тачно у подне, а ићи ће улицама Кнеза Милоша, Краља Милана, Теразијама до Трга Николе Пашића, где ће се скуп завршити.

Постојаће три улаза за учеснике Параде поноса – код Трга Славија, Савског трга (Железничка станица) и на Тргу Републике.

Велика већина грађана Србије, чак 88 одсто, не подржава насиље над припадницима ЛГБТ популације, показује истраживање спроведено током јуна.

Организатори су раније навели да је атмосфера пред одржавање Параде поноса много боља него протеклих година и да не очекују да ће бити инцидената.


Извор: Српски образ, НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на МУП забранио патриотске скупове а одобрио параду

* Обавезна поља