Добро јутро свима који живе на следећим локацијама: Господара Александра Вучића; Краља Александра Вучића; Вучићевих Бригада; Баба Вишњина Вучићева; Српских владара Вучића; Јурија Вучића Гагарина; Маршала Вучића Бирјузова; Велики и Мали Вучићев Мокри Луг; Браће Вучић Јерковић; Милеве Вучић Марић Анштајн, Узун Мирко Алвировић Вучић и Патријарха Вучића, осталима- пих, облачите се како хоћете нисам вам ја стилиста, пијте или не пијте воду не интересује ме, и баш ми нешто уз Ибар и низ Ибар за ваше физичке активности и бол у грудима, јавите се травару…

Што се протекле ноћи тиче осим два озбиљна ицидента, у Београду је било релативно мирно.

Наиме, први инцидент догодио се око два сата после поноћи када се један од плаката са ликом Александра Вучића делимично одлепио од ветра и кише, али сам на срећу лично отишла у спаваћици на место несреће и указала прву помоћ залепивши га сузама и бранећи телом од даљих удара ветра.

Плакат је, Богу хвала, Богу хвалаааааааа добро и у стабилном стању, комуникативан је и оријентисан у простору, политици, евроинтеграцијама и расту БДП-а!

Што се другог инцидента тиче – реч је о тровању алкохолом неколицине грађана који су прослављали победу богочовека на поновљеним изборима, где је сам поново ја изашла, овог пута отевши возило Хитне помоћи од Горана возача, и наравно указала прву помоћ суграђанима наручивши још по туру пића за читаву кафану и ону чаробну баладу Марије Максиме: „Он је Вучић Александар“.

Пацијенти су примљени у странку на опсервацију (лично одвезла све), осећају се предивно и очекујем да током дана буду пуштени кућама а увече се видимо опет у кафани- има се, вала, рашта човек и отровати од алкохола, што је у овом случају позитивно јер су послушали мој савет о уношењу што више течности!

Осим поменутих инцидената било је и неких мизерних инфарктића, можданих удара и саобраћајки, али зашто од јутра да мрачим с лошим вестима кад је и онако реч о људима који проверено нису заокружили број 6, што не говорим напамет већ сам лично сваког питала када су се јавили и затражили хитну медицинску помоћ, и без обзира на негативан одговор дала савет свима: зовите ватрогасце па њима кукајте!

Иначе, што се рада Хитне помоћи тиче- постали су готово неиздрживи!

Колико смо несметано, безмало као трактор кроз орање, пролазили између стотина аутобуса и аутомобила паркираних како је и где ко стигао журећи на митинге СНС-а, толико нам се сада догађа да возилом под ротацијом не могу да стигнем на време ни код фризера, маникира, на пилатес, а на гостовања по телевизијама да и не говорим! Страшно!

Ево, јутрошњи пример: нагазим ја комби да обиђем онај плакат, укључила и ротацију и сирену кад на сред пешачког паде старија госпођа и глуми да је умрла!

Једва укочим, истрчим, опалим јој неколико шамара у медицинске сврхе и људски јој кажем: „Срамота је то што радите, знате ли ко чека на моју помоћ, одлепио је до сад, тачније, одлепио се до сад а ви се ту излежавате и тврдоглаво не дишете већ пет минута!“, али узалуд – госпођа лежи, почела да модри у лицу од глуматања, прави се да нема пулс и не пада јој на памет да устане!

Ништа, ја је лепо одвучем на тротоар, позовем полицију и пријавим случај, она и даље не дише, замислите ту бахатост, и ту изгубим толико времена да када сам стигла на свето место несреће већ је било касно – плакат поцепан, ветар му развејао комадиће, ја их скупљам, плаче, сатсвљам као слагалицу и нажалост после више од два сата реанимације плаката успем да спојим само лево око, онај предиван осмех и део слогана: „брж, јач, ље!“

А, о томе колико нам је отежан приступ на тротоаре уз пекаре, пицерије, хамбургерџинице и остале објекте брзе хране да и не говорим!

Мало пре се догодило да је колега морао чак да изађе из возила и уђе у пекару по бурек, никако није могао да приђе до улаза и дохвати кроз прозор- скандал!

Толико до мене за ово укјучење, журим, имам хитну интервенцију у Улици господра Александра Вучића, чула сам да је билборд проплакао па хитам да се умијем светом водицом и захватим неколико канистера, колко да се нађе за оне којима је помоћ заиста потребна, тужно је да у просеку сваки шести, понављам шести, ево написаћу и на папирићу да гледаоци боље виде: 6. пацијент трпи због нечије зле намере да гласа за неког другог или не гласа уопште!


Извор: Два у један

Оставите коментар

Оставите коментар на Нада Мацура у Улици господара Александра Вучића

* Обавезна поља