vucic u nisuБЕОГРАД – Потпредседник Владе Србије у оставци, Александар Вучић рекао је данас да ће надлежни органи обавити посао где год да постоји сумња да се крије злочин или се налазе неки нови мотиви.

Вучић је новинарима у Београду рекао да не жели да коментарише изјаву известиоца Европског парламента за Србију Јелка Кацина о документацији у вези са атентатом на премијера Србије Зорана Ђинђића 2003. године.

Кацин је изјавио да је обавештен да постоји додатна документација „ван Србије“ која је везана за позадину атентата на Ђинђића, што може бити искоришћено ако нова истрага буде покренута.

– Тај одговор мора да да Србија, и то пре свега сама због себе, а не због захтева ЕУ. Да би владавина права била заиста укорењена…, морају се рашчистити сва отворена питања везана за деловање служби безбедности и њихових веза са организованим криминалом и политичким структурама. Сви ови елементи су заступљени у атентату на Ђинђића – рекао је Кацин за недељно издање новосадског „Дневника“.

Кацин је додао да му је драго што је било позитивних реакција српских званичника и навео да нарочито охрабрује изјава министра правде Николе Селаковића да се мора ставити тачка на то питање једном засвагда.

Србија ће бити добро место за стране инвестиције

Први потпредседник владе Александар Вучић изјавио је данас приликом посете америчкој компанији НЦР да ће до краја године ту бити запослено две хиљаде људи и поручио да ће Србија бити добро место за стране инвестиције.

Вучић је захвалио америчком амбасадору и представницима те компаније, у којој је тренутно 900 запослених, на томе што су отворили регионални центар у Београду.

„Поносни смо што као држава помажемо овакве послове и до краја године овде треба да ради две хиљаде високошколованих људи“, рекао је Вучић.

Он је истакао да је Влада Србије спремна да помогне свим страним компанијама које послују у Србији кроз подстицаје за запошљавање и пореске олакшице.

„Србија ће бити добро место за инвеститоре, нећемо их избацивати, нити одбијати, већ, напротив, привлачити“, рекао је Вучић, и истакао да ће влада реаговати брзо како би обезбедила услове за запошљавање младих.

Један од проблема, који, рекао је, не може тако брзо да се реши, јесте и проблем образовања.

Према његовим речима, образовни систем треба да се промени тако да буде тржишно оријентисан, потребно је да се у том систему искористе искуства оних који су то успешно спровели.

Вучић је рекао да у Србији живе високообразовани млади људи који се разумеју у информатичке технологије и логистику и знају шта треба да ураде у тим областима и како да примене своје знање.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Надлежни ће испитати сваку сумњу

* Обавезна поља