oliver-ivanovicКОСОВСКА МИТРОВИЦА – Председник грађанске иницијативе „Србија, демократија правда” Оливер Ивановић оценио је данас да упад непознатог мушкарца у његов стан и насртај на супругу која је ту била са дететом политички мотивисан.

„Сад се и породица мало смирила, а и ја исто. Не мислим да ово има икакав други мотив осим политички. Ја немам никаквих пословних конфликата ни било какавих послова, никоме не дугујем новац, нико мени не дугује новац, према томе ово може бити само политички мотив,„- изјавио је Ивановић.

Он је оценио да је „неке људе вероватно забринуо” и да је сасвим сигуран да упад непознате особе у његов стан није само порука упућена њему него свим обичним људима који би хтели да овај град и ова средина изгледа мало боље. „Мислим да ме ово неће зауставити, то је апсолутно сигурно а као што видите да нас никог није уплашило од људи који су на листи ни овде ни у Звечану. Ове две општине су некако део једне велике целине и овде се нормално мора увести реда,„- поручио је Ивановић.

Ивановић, који је кандидат на предстојећим локалним изборима за градоначелника Косовске Митровице, рекао је да се они који на овај начин реагују боје реда и да је то више него очигледно . „Изгубиће само они који су с лошим намерама овде, они који мисле да сад треба да влада страх и да се насиљем или силом решавају неки проблеми” навео је он.

„Ако држава Србија не буде предузела мере, ово им се може догодити и у Краљеву и у Београду, рекао је Ивановић, напомињући да вербално залагање за ред и мир на Косову није довољно и да се мора „понешто предузети како би се насилници спречили да силом заводе ред у граду .

Непознати мушкарац упао је јуче око 16 сати у стан Оливера Ивановића у северном делу Косовске Митровице и напао његову супругу. Ивановицева супруга је у тренутку напада била са својим малолетним сином у стану.

Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић изјавио је данас да је полиција предузела све оперативне мере и радње и да трага за нападачем на госпођу Ивановић.

„Полиција је након дешавања предузела све оперативне мере и радње, трага за осумњиченим лицем по опису који је дала госпођа Ивановић” рекао је Бојић агенцији Танјуг уз напомену да је уз консултацију за тужилаштвом случај окарактерисан као претња.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију осудила је овај инцидент и у саопштењу навела да апелује на Србе на Косову да не улазе у међусобне обрацуне, а поготово да се не обрацунавају са цлановима породица политицких неистомишљеника. И директорка Административне канцеларије косовске владе Адријана Хоџић је најоштрије осудила напад на породицу председника грађанске иницијативе Србија демократија правда Оливера Ивановица.

Оливер Ивановић је један од кандидата за градоначелника Косовске Митровице испред грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда” на локалним изборима који це на Косову бити одржани 3. новембра.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Напад политички мотивисан

* Обавезна поља