podgorica-protesti2И вечерас су незадовољни грађани Црне Горе изашли у великом броју да 4. ноћ заредом на миран и достојанствен начин покажу да је воља и упорност јача од режимске диктатуре.

Шатори и даље стоје, мешају се заставе разних боја уједињене у једном: Да се формира прелазна Влада и да се распишу нови, фер и демократски избори.

Велики број грађана, заједно са челницима Демократског фронта, провео је трећу ноћ заредом испред Скупштине Црне Горе, а протест је ушао у четврти дан.

Ноћ испред Скупштине Црне Горе провели су готово сви лидери Демократског фронта.

Они су нагласали да је ноћ протекла мирно и да није било ни најмањег инцидента.

Зграду Скупштине и предсједника обезбеђивало је више десетина полицајаца.

Челници ДФ протестима траже формирање прелазне владе, коју би чиниле све парламентарне странаке и која би створила услове за одржавање поштених и демократских избора, наводећи да се неће разилазити до испуњавања тих захтева.

У захтеву који је упућен Влади, Скупштини и предсједнику Црне Горе, затражена је и потпуна имплементација изборног законодавства, електронска идентификација бирача, пречишћен бирачки списак, контрола свих државних ресурса и служби безбедносних, као и равноправан третман на Јавном сервису. Тиме би се, како се наводи, стекли услови за демократске изборе.

Иначе, прва три дана протеста Демократског фронта испред Скупштине Црне Горе у Подгорици протекли су без инцидената, а обележила га је добра организација. Више хиљада грађана је непосредно пред почетак скупа дошло на простор испред парламента, узвикујући антирежимске пароле и поручујући да лоповска влада Мила Ђукановића мора да оде. У главном граду и даље су биле приметне јаке полицијске снаге.

Говорници, челници Демократског фронта, обратили су се грађанима са бине која је била постављена испред Скупштине, са поруком „Слобода тражи људе”.

Од представника других опозиционих субјеката, протесту у Подгорици присуствовало је руководство Социјалистичке народне партије.

На протесту су истицане заставе Црне Горе, Србије, Русије и Грчке, као и тробојке бивше заједничке српско-црногорске државе. Учесници протеста су носили транспаренте на којима је писало: „Готово је, Мило, твоје”, „Диктатор је готов”, „Сјаши”, „Иди, Мило”, „Мило, стид те било, све си људско погазио”, „Тражимо оставке”, „Све сте опљачкали”…

Испред парламента је постављен и комби с храном и пољским тоалетима, како би било омогућено да учесници антирежимских протеста преноће у Подгорици.


Извор: ИН4С

Оставите коментар

Оставите коментар на Наставак протеста у Подгорици

* Обавезна поља