fskУ данима када о Сребреници поново бруји буквално цела планета, Фонд стратешке културе и Музеј жртава геноцида организоваће у суботу, 4. јула, међународни научни скуп „Сребреница 1995-2015: чињенице, недоумице, пропаганда“. Скуп се одржава у хотелу „Лајф дизајн“ (Life design), у Балканској улици број 18, са почетком у 10:30, и отвореног је типа, мада је број места у сали наравно ограничен.

На скупу ће се о сребреничким дешавањима од пре 20 година и њиховим последицама расправљати са научне, војне, политичке, социолошке и културолошке тачке гледишта.

Излагачи су: Џевад Галијашевић, стручњак за антитероризам; Џонатан Рупер, бивши новинар Би-би-си-ја (видео презентација); Радомир Павловић, бивши председник општине Сребреница; Марко Шукало, представник београдских студената који су петицијом затражили од српских власти да не иду на комеморацију у Поточаре; Милош Марковић, извештач Радио Београда током рата у БиХ; Стефан Каргановић, председник НВО Историјски пројекат Сребреница; генерал у пензији Радован Радиновић; пуковник у пензији Ратко Шкрбић; политиколог Александар Павић, аутор књиге „Забрањена истина о Сребреници“; Милош Милојевић, Српски културни клуб; Радован Пилиповић, Архив Патријаршије СПЦ; и у име домаћина – мр. Ања Филимонова, главни и одговорни уредник интернет портала Фонд стратешке културе на српском језику, и проф. др. Вељко Ђурић, директор Музеја жртава геноцида у Београду.

Добродошли.

aleksandar-dorin-naser-oric-Srebrenica-97


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Научни скуп о Сребреници 04.07.2015.

* Обавезна поља