MOMCILO PERIŠICХАГ– Жалбено веће Хашког трибунала данас је одбацило захтев Тужилаштва да се поново размотри одлука о ослобађању бившег начелника Генераштаба Војске Југославије Момчила Першића по оптужби за помагање и подржавање злочина почињених у Сарајеву и Сребреници од 1993. до 1995. године, саопштено је данас из Хага.

Тужилаштво је почетком фебруара затрашило од Жалбеног већа да поново узме у разматрање другостепену пресуду у предмету Перишић и одлучи о Перишићевој кривичној одговорности за помагање и подржавање злочина у Сарајеву и Сребреници.

То што је Тужилаштво након пажљивог разматрања доставило овај захтев директна је последица пресуде у предмету бившег потпредседника Владе СРЈ Николе Шаиновића, која је донета 23. јануара 2014. године, навео је тада тужилац Серж Брамерц.

Жалбено веће је данас међутим, одбацило тај захтев наводећи да тужилаштво није пружио уверљиове разлоге који би били у интересу правде, а због чега би Хашки трибунал одступио од утврђене судске праксе и поништио правоснажну ослобађајућу пресуду Перишићу.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Нема ревизије пресуде Перишићу

* Обавезна поља