jovan-krkobabicБЕОГРАД – Министар рада, запошљавања и социјалне политике Јован Кркобабић изјавио је данас да је смањење пензија неприхватљиво и да ће Влада Србије уложити напоре да пензионери и у овако тешким условима, живе нормално колико је то могуће и имају редовна примања.

„Има оних који мисле да је та пензија велика и да би је требало смањити на 43 одсто од просечне зараде. То би могло, када би се смањила на 43 одсто немачке зараде, али кад би се смањила на 43 одсто српске зараде, онда би пензионере довели у позицију да живе испод границе сиромаштва”, рекао је Кркобабић на обележавању 1. октобра Међународног дана старијих особа.

Он је рекао да би се тако „отворио један процес неправедног и убрзаног умирања ове категорије грађана и да се то не може дозволити”, јер су пензионери, како је казао, ствараоци ове земље.

Кркобабић је, на отварању манифестације „Будућност какву желимо – оно што старије особе говоре, дуговечност и развој: прилике и изазови” у Дому синдиката, напоменуо да се улажу напори како би пензионери имали редовна примања.

„Пензија је толика, колика је, али је сигурна”, рекао је Кркобабић.

Министар рада је нагласио да ће министарство које он води и Влада Србије уложити напоре да ова популација живи нормално и у овако тешким условима.

„Сигурно не могу да вам обећам никакво ванредно и велико повећање стандарда тако брзо, али то и не зависи од воље човека, већ колико стварамо. Уколико буде радила привреда, уколико се буде више инвестирало, запошљавало, у том мери ће боље живети и пензионери”, рекао је Кркобабић.

Он је позвао и на међугенерацијску солидарност, јер, како каже, сви ће једног дана бити стари.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Неприхватљиво смањење пензија

* Обавезна поља