ksenija-bozovicБЕОГРАД — Председница Скупштине општине северне Косовске Митровице Ксенија Божовић изјавила је да ни она, ни грађани, нису знали да ће барикада на мосту бити уклоњена.

„Нисам била упозната са уклањањем барикада… Могу да потврдим да ни грађани нису знали… Грађани су и даље узнемирени, збуњени и уплашени“, рекла је Божовићева и додала да је за уклањање барикада и постављање Парка мира уместо њих, сазнала из медија.

Сматра и да није дошло време да се она уклони, јер, како каже „имамо многа друга питања која је требало заједно да реше и градоначелник јужне и северне Митровице“.

Према њеном мишљењу, грађанима је требало да се покаже воља за решавање питања расељених и избеглих из јужног дела града.

„Можда је естетски лепши овај Парк мира, али уколико је искрено, то помирење је требало да иде у другом правцу – у правцу враћања интерно расељених Срба и решавања питања киднапованих и несталих“, поручила је Божовићева у Медија центру у Косовској Митровици.

Божовићева је, говорећи о сарадњи са ЕУ, истакла да је једна од значајних улога коју Срби из северне Митровице очекују везана за помоћ у економском развоју општине.

Грађани, како је додала, знају и да је значајна улога ЕУ била и у изради статута и у ресасавању несугласица са албанском заједницом.

„Усаглашавање Статута и његово усвајање је једна од значајних улога ЕУ, али што се тиче њихове улоге за побољшање економског живота становништва у северној Митровици, до сада је остало искључиво само одржавање састанака и приче са ЕУ“, навела је Божовићева.

Она је додала да Скупштина општине северне Митровице функционише већ шест месеци под тешким условима, а да она нема ни канцеларију тако да не може бити увек доступна грађанима.

Када је реч о пројектима ЕУ, Божовићева је навела да мора бити формиран тим који ће радити на тим пројектима, да мора постојати надзор и да новац ЕУ који се буде улагао у северну Митровицу мора бити транспарентан.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Ни власт ни грађани нису знали за уклањање барикада

* Обавезна поља