TOMISLAV NIKOLICОБРЕНОВАЦ – Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да од предстојеће посете премијера Србије Александра Вучића Москви очекује корист за Србију, истакавши да је Србија „копча“ која недостаје да би исток и запад боље сарађивали.

Одговарајући на питања новинара приликом посете Обреновцу, Николић је рекао да је посета председника Владе Србије Русији једна у низу посета српских државника тој земљи последњих година која има за циљ што бољу сарадњу две државе.

„Политика Србије изискује да се непрекидно одржава контакт између истока и запада. Можда смо ми копча која недостаје истоку и западу да би боље сарађивали. Од сваке посете председника владе и било кога, очекујем само корист за Србију“, рекао је Николић.

На питање новинара да ли очекује да дугови за гас буду једна од тема разговора премијера у Москви, Николић је одговорио да је то увек тема разговора и да не можемо да се „правимо луди и остављамо по страни“ кад некоме нешто дугујемо.

„Тражимо начине да тај дуг намиримо у разумном року. Јужни ток је био шанса да то подмиримо у кратком року. Судбина Јужног тока је у великој мери и судбина нашег дуга, енергетског снадбевања и енергетске сигурности“, изјавио је Николић.

Он је додао да је сад све у рукама ЕУ и Русије, које треба да се договоре како ће изгледати решење проблема у вези са Јужним током.

„Много тога је у игри и мислите да постоји проблем, а у ствари Србија има идеалну позицију – Србија је она која је прихватљива и за исток и за запад“, рекао је Николић.

Он је додао да Бугарска интензивно преговара са ЕУ у вези са решењем проблема Јужног тока и да је обавештен да је та држава изнела бројне аргументе Европској унији у прилог томе да Јужни ток буде урађен као што је и договорено.

„ЕУ и Европска комисија посебно сада под председавањем Италије могу да буду много боље постављени према овом проблему него до сад“, закључио је Николић.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Николић обишао Обреновац

* Обавезна поља