nikolic paradaБЕОГРАД, – Председник Србије Томислав Николић оценио је параду „Корак победника” највишом војном оценом за показане резултате – „одлично” и поручио да су припадници Војске Србије (ВС) показали да Србија има снажну, одважну и модерну војску, чије припаднике краси чврстина, одлучност и оданост отаџбини.

Поводом војне параде „Корак победника”, која је дала вечни и незаборавни печат обележавању два велика јубилеја – 100 година од почетка Великог рата и 70 година од ослобођења Београда у Другом светском рату – припадницима Војске Србије желим јавно да изнесем своју оцену овог величанственог догађаја”, наводи се у поруци председника Србије објављеној на сајту ВС.

Како је рекао Николић на опште задовољство свих градана Републике Србије, припадници ВС су показали да Србија има снажну, одважну и модерну војску, чије припаднике краси чврстина, одлучност и оданост отаџбини.

„На вашим лицима видео сам да вам је јака киша била само још један подстицај да свом народу и читавом свету Војску Србије прикажете у најбољем светлу. Грмљавина моторизованог и ваздухопловног ешелона, усклици припадника Речне флотиле и једновремени бат стројевог корака пешадијског ешелона испунили су наша срца поносом и дивљењем” рекао је Николић.

Он је додао да су припадници ВС својим радом показали зашто Војска Србија међу грађанима ужива највише поверење.

„Параду оцењујем највишом војном оценом за показане резултате ‘одлично’“, поручио је Николић.

Николић је рекао да је поносан на Војску Србије, похваливши све њене припаднике који су на било који начин учествовали у паради и својим радом допринели да овај значајан догадај буде на највишем нивоу.

„Као председник Републике Србије учинићу све да Војска Србије настави с модернизацијом и убрзаном изградњом својих оперативних способности, како би била још снажнији фактор мира и безбедности на Балкану и шире, и да српски војник сачува оно место у нашем друштву које му вековима с правом припада” навео је председник.

„Оцењујући војну параду највишом оценом, желим вам да и даље будете сигуран ослонац Републике Србије и гарант безбедности свих наших грађана. Наређујем да оцену параде прочитате свим јединицама које су учествовале у паради”, рекао је Николић.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Николић параду оценио одличним

* Обавезна поља