brisel-euНове економске санкције запада према Русији подривају стабилност и запосленост становништва не само те земље, већ и у ЕУ, изјавио је председник Асоцијације европског бизниса (АЕБ) Филип Пегорје.

Филип Пегорје је рекао да је због досадашњих санкција без посла остало око милион људи широм Европске уније, додајући да су и у Русији видљиве последице. Он каже да је неопходно развијати дугорочну сарадњу и добросуседске односе са Русијом и не дозволити увођење нових санкција.

Такође, треба усмерити све напоре да у јуну ове године, када ће се поново потегнути питање продужетка санкција Русији, до те одлуке не дође, каже Пегорје.

Почетком марта Савет Европе продужио је пакет санкција Русији до 15. септембра, којим се ограничава око 150 људи из Русије, као и 37 компанија. Лидери многих земаља као што су Италија, Грчка, Кипар, Шпанија, Аустрија, Мађарска, Словачка су у више наврата скретали пажњу јавности на штетне последице тих мера.

Добар пример томе је и Италија, која је после Немачке други највећи партнер из ЕУ по питању сарадње првенствено из области енергетике. Поводом тога се огласио и премијер Мађарске Виктор Орбан рекавши да се заваравају сви који мисле да европска економија може да буде конкурентна без сарадње са Русијом, као и да енергетска безбедност може да опстане без енергената из Русије.


Извор: Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Нове санкције Русији опасне за ЕУ

* Обавезна поља