park-mira-mitrovicaУ три одвојена инцидента која су се данас десила у Северној Митровици, у размаку од 45 минута, пет лица албанске и бошњачке националности лакше су повређена, када су их према полицијском извештају, напале групице Срба, односно групе још увек неидентификованих нападача.

„Данас око 13:00 часова, база је примила позив на линији 192 где је један суграђанин пријавио да једно лице туку код посластичаре Шар. На лице места изашла је патрола и затекла малолетног косовског Албанца код кафића Париз. Након тога лице су довели у полицијску станицу. О овом инциденту обавештена је регионална истражна полицијска јединица. Лице је одведено на лекарски преглед у болницу на јужној страни града. Обавештен је јавни тужилац,“ саопштио је за КоССев заменик регионалног командира Косовске полиције за Север, Бесим Хоти.

Он је додао да се други инцидент догодио пола сата касније, скоро на истом месту – кружном току, када је дошло до туче у којој су два младића бошњачке националности повређена:

„Патрола алфа базе затражила је да дође возило хитне помоћи на кружни ток где се десила туча, јер има повређених. База је позвала и хитну помоћ и два лица су превежена до градске болнице на преглед. Патрола је отишла у болницу и узела податке о повређеним лицима. Ради се о студентима бошњачке националности из Новог Пазара, који студирају у Северној Митровици. Они се и даље налазе на прегледима.“

Трећи инцидент се догодио 15 минута након другог, око 14:13, у улици Краља Петра, када су два Албанца задобила лакше повреде, такође је навео Хоти:
„Патрола алфа базе пријавила је да се испред главног моста налазе два лица албанске националности, од којих је један повређен, а повреде је задобио од стране више лица српске националности улици Краља Петра. Лица су одмах, возилом хитне помоћи са јужне стране, пребачена у болницу на преглед. Патрола је преузела лица из болнице и они се тренутно налазе у полицијској станици, због узимања изјаве и отварања случаја. Овде се ради о лаким телесним повредама.“
На лицу места је присутна и полиција.

У Косовској Митровици је данас напето након синоћњег напада на 17-годишњег српског младића С.Н. Овај младић је избоден синоћ око 18 часова ножем у близини главног моста док се са још једним другом шетао у овом делу града. Напад се догодио када је група од петмладића са капуљачама на главама, из јужног дела града, прешла главни мост и појурила ове младиће који су почели да беже. Они су сустигли С.Н. и нанели му, највероватније, ножем тешке телесне повреде у пределу грудног коша, након чега је повређен младић пребачен у болницу у Косовској Митровици, где му је прво заустављено крварење, примио крв, а након чега је извршена и трочасовна операција. Он је јутрос у стабилном стању, опоравља се и комуницира.

napad-mitrovica

Стање избоденог србина стабилно

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Младић српске националности С.Н. (17), који је синоћ око 18 часова избоден у северном делу Косовске Митровице, оперисан је и у стабилном је стању, али је и даље животно угрожен, изјавили су лекари Здравственог центра Косовска Митровица.

Према речима дежурног хирурга Саше Димића, ради се о повреди грудног коша са десне стране са повредом десног плућног крила, дијагфрагме и јетре.

Пацијент је довежен у здравствену установу са тешким телесним повредама и животно угрожен, а тренутно је стабилан, али и даље животно угрожен, рекао је он на конференцији за новинаре.

Повреде су нанете оштрим предметом, ради се о убодној рани правилних ивица са задње десне стране грудног коша, рекао је хирург Димић, додајући да је повреда сложена и опасна по живот.

Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић рекао је да ће косовска полиција легитимисати све који прелазе главни мост на Ибру у Косовској Митровици и да ће присуство косовске полиције у Митровици бити појачано.

Бојић је то рекао након састанка са градоначелником Северне Митровице Гораном Ракићем и председником Привременог општинског органа Александром Спирићем.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић позвао је раније вечерас покрајинске органе и надлежне представнике међународне заједнице да хитно пронађу и казне починиоце напада, а напад је осудио и посланик у Скупштини Косова и председник Прогресивно демократске странке Ненад Рашић.

Он је саопштио да је „дубоко и лично шокиран” због вести о нападу.

„Дубоко и лично сам шокиран због вести о нападу, у којем је један недужан младић убоден ножем у груди у близини главног моста у северном делу Митровице. Кфор, Еулекс и Косовска полиција морају да истраже овај напад и да осигурају безбедност грађанима”, истакао је Рашић у саопштењу.

Према речима очевидаца, све се догађало у непосредној близини две патроле Косовске полиције од којих се једна налазила на главном мосту, а друга на северној страни моста недалеко од места догађаја.

Неколико неидентификованих особа је прешло мост на Ибру са југа на север и том приликом напало тројицу српких младића који су се затекли ту. Двојица су успели да побегну док је С.Н. убоден.

Главни мост на Ибру на којем се налази и тзв. „Парк мира” покривен је са више десетина сигурносних камера.


Извор: КоССев, Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Нови напади у Северној Митровици

* Обавезна поља