jelko_kacin_-_0НОВИ САД – Известилац Европског парламента за нашу земљу Јелко Кацин изјавио је да је обавештен о томе да постоји додатна документација, ван Србије, у вези са позадином атентата на Зорана Ђинђића.

То би могло да буде искоришћено ако буде покренута нова истрага, рекао је Кацин у интервјуу новосадском „Дневнику”, не наводећи више детаља о тој документацији.

Он је истакао да „тај одговор мора да да Србија и то пре свега сама због себе а не због захтева ЕУ”.

Да би владавина права, која је, како подсећа Кацин, централни Копенхашки критеријум за чланство у ЕУ, била заиста укорењена „морају се рашчистити сва отворена питања везана за деловање служби безбедности и њихових веза са организованим криминалом и политичким структурама”.

„Сви ти елементи су заступљени у атентату на Ђинђића”, истакао је он и додао да му је драго то што је, поводом његовог захтева да расветљавање политичке позадине убиства Ђинђића буде део европске агенде Србије, „било позитивних реакција српских званичника.

„Нарочито охрабрује изјава министра правде Николе Селаковића да се мора ставити тачка на то питање једном засвагда”, рекао је Кацин.

ceopom istina za FB - slajdСама помисао да се после више од деценије појављује страна документација која треба да буде основ некаквих нових закључака о политичким мотивима Ђинђиђевог убиства и прихватање Селаковића да по томе поступа јасно указује на припрему јавног мњења за нове „тешке“ истине којима ће се ударити на грершност српског националног кода за све недаће у региону и шире. Спремност СНС доглавника да у овоме учуствују најбоље показује недавно Вучићево и Драшковићево „опипавање“ јавности за масакр у Пећи.

Циљ оваквог деловања је припрема терена (отварање опције) за злоупотребу државне силе у започетом успостављању евро-атлантске диктатуре у Србији и  рашчишћавању потенцијалних противника припреманом уласку у НАТО.

Ово питање покренуо је Тадићев режим, али је одустао плашећи се могућих последица овакве манипулације. Али, садашњи властодршци покушаће да и у овом случају изгурају оно што је Тадић започео, а није имао снаге да заврши. Наравно, треба им неки нов детаљ, а то је „документација“ коју нуди Кацин, као и да то буде званичан услов за ЕУ како би имали званично оправдање пред грађанима.


Извор: Танјуг, ЦЕОПОМ-Истина

Оставите коментар

Оставите коментар на Нова чорба из кухиње Кацин – Селаковић (СНС)

* Обавезна поља