sasa-jankovic 04Зашитник грађана Саша Јанковић изјавио је да је „фантомски упад“ у београдску четврт Савамалу „најопаснија афера актуелне власти“.

„Не знам да ли су сви свесни да је организована, моторизована, опремљена, маскирана група људи два сата држала под опсадом један део територије Србије, суспендовала њен суверенитет усред главног града, заробила грађане који су се ту затекли и отишла када је сматрала да је завршила посао. Надлежни државни орган – полиција, није смео да реагује, чак ни да дође када је све било готово, плашећи се ваљда, како је министар објаснио, покиданих струјних каблова!“, рекао је Јанковић у интервјуу за „Недељник“.

Он је додао да је уништена покретна и непокретна имовина и да су градске службе уредно почистиле место извршења кривичних дела, као да се ради о „ливади после одласка циркуса“.

„У међувремену смо слушали о правим, па ‘потенцијалним’ здравственим картонима који су страним инвеститорима дељени ‘у заносу’, имали смо постизборну отмицу или добровољну шетњу, како ко жели да је види, брутално батинање спортског функционера који је, ако се не варам, био и саветник актуелног министра правде, застрашивање и бацање љаге на уредника истраживачког новинског портала, забрану снимања, отимање опреме и брисање снимака двема редакцијама…“, рекао је заштитник грађана.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Обдусман о Савамали

* Обавезна поља