dragoljub-petrovicДа су два типа са фантомкама опљачкала банку у Савамали пре месец дана, ваљда би их досад неко нашао и стражарно спровео до затвора, а министар полиције би се тим поводом сликао са репрезентативним саставом полиције, ко ономад за потребе виртуелног државног удара.

То што неки репрезентативни полицајци – како смо тада приметили – такође носе фантомке можда може бити кључ овог случаја. Јер, ко што каже наш народ – фантомка фантомки очи не вади, тако да је „случај Савамала“ остао на самом почетку, негде где је и био 25. априла у 2.20 иза поноћи, кад сав поштен свет спава

– Мислите, врана врана очи не вади? – питаће вас министар полиције поводом ове сумње.

– Не, не, фантомка фантомки очи не вади! – казаћете му ви.

– Па колега, не знам да л’ сте приметили, али фантомкине очи су већ извађене, тако да од тог вашег вађења нема неке вајде – објасниће вам министар стручно.

Министра, наиме, много више брине што патка патки очи не вади, јер се сав онај фини свет који протестује због већ библијског „случаја Савамала“ окупља око једне жуте патке.

Патка је, попут песнице из деведесетих, постала државни непријатељ број један. А каква држава, такав и државни непријатељ нумбер оне. Последњи пут када је виђена преко пута Геозавода где је потписиван уговор о „Београду на воду“, патка је заклоњена кордоном трамваја број два.

Градоначелник Београда Синиша Мали је тврдио да су трамваји, заправо, стали због гужве, али је неко касније открио да је стриктно наређење о заклањању патке трамвајима, скупа са стотинама демонстраната, стигло директно од Министарства унутрашњих послова, ваљда јербо је Небојша Стефановић одувек маштао да постане главни диспечер ГСП-а. Мада више личи на кондуктера пред нервним сломом.

srusena-savamala1

 

Министар, додуше, има попречне везе са паткама. Када је сплетом чудноватих околности постао министар полиције, наиме, сви су били убеђени да је у питању новинарска патка. Њега је за ту функцију на демократским изборима изабрао Александар Вучић, љубитељ функционера на даљинско управљање. По неким од тих функционера биће снимљен филм „Форест Гамп“, други део, јер се и њима, као и Форесту, све у животу дешава случајно.

У комплету, имамо посла са екипом из песме Јове Јовановића Змаја „Пачија школа“. Знате оно, стари патак метнуо наочаре, па учи пачурлију, али они ништа не капирају:

„Учио их учио од среде до петка, ал’ се нису макнули даље од почетка.

Ништа више не научи пачурлија та, него што је и пре знала ква, ква, ква!“

Чика Јова Змај, када је писао ове стихове, није имао појма да ће једног дана настати Српска напредна странка. Међутим, када је писао „Јутутунску Јухахаху“, гарантовано је знао.

Отуд пројекат „Београд на води“ превише личи на пројекат „Јутутунска Јухахаха на води“.

Ових дана неко се сетио и да Легија Легији очи не вади, па је у помоћ позвано и лице Улемек Милорад да би објаснило историју фантомки у српском народу. Укратко – објаснио је Легија за потребе угледног Информера – било је фантомки и пре Вучића, а биће их и после Вучића. И тиме би ваљда на случај требало ставити тачку.

Ало је боље – ставити патку.


Извор: Данас

Оставите коментар

Оставите коментар на Фантомка фантомки очи не вади

* Обавезна поља