telekom-prodajaПоштовани посланиче Народне скупштине Републике Србије,

Академија инжењерских наука Србије (АИНС) је указала на штетност и неприхватљивост продаје Телекома Србије 25. фебруара 2015. и Ставови Академије су  послати Председнику Владе и Влади Републике Србије, као и ресорним министарствима. Сличне закључке је донело и најстарије Друштво за ЕТРАН (Електронику, Телекомуникације, Рачунарство, Аутоматику и Нуклеарну технику) на 59. Конференцији на Сребрном језеру 8-11. јуна 2015 (www.etran.rs).

Отворено писмо стручњака из Србије и 11 земаља је такође послато Председнику Владе и Влади Републике Србије, ресорним министарствима и Председнику Републике крајем јуна 2015. којим су се наши врхунски стручњаци из иностранства придружили претходним апелима јавности да се Телеком не продаје. Писмо су за само 10 дана у јуну потписали 24 академика, 60 професора универзитета, 46 доктора наука, 23 магистра и мастера, 57 инжењера, економиста, правника, адвоката, новинара.

Позивамо вас да као директни представници народа:

 проучите достављене стручне анализе и ставове,

– поставите и отворите питање негативних последица продаје Телекома у Скупштини и релевантним скупштинским одборима,

– утичете на Владу, и руководиоце ваших партија, да обуставе све активности везане за продају Телекома, и других инфраструктурних предузећа, јер би продаја инфраструктурних предузећа имала изузетно негативне последице по економију Србије и њену будућност.

Продаја Телекома ће омогућити страном купцу да извлачи огромна новчана средства из Србије што ће довести до  дестабилизације земље. Како је продаја Телекома у супротности са више закона, спречавање продаје Телекома је и Ваша обавеза.

Прилажемо Ставове Академије инжењерских наука Србије на http://www.ains.rs/stranica.php?id=23, и Отворено писмо стручњака, који детаљно образлажу штетност последица продаје Телекома. Очекујемо ваше ангажовање у спречавању продаје кроз скупштинске и друге активности.

Иницијативни одбор ТЕЛЕКОМ ЈЕ НАШ 

Проф. др Јасмина Вујић

Ђорђе Вукадиновић

Проф. др Јован Душанић

Славољуб Качаревић

Братислав Лазић

Бранко Павловић

Др Предраг Петровић, науч. сав.

Проф. др Александра Смиљанић и други)


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Одбрана Телекома – Писмо посланицима Скупштине Србије

* Обавезна поља