edi-ramaБЕОГРАД — Посета премијера Албаније Едија Раме Београду, заказана за 22. октобар, је одложена, саопштено је из Владе Србије.

Албански премијер посетиће Србију 10. новембра.

Председник Владе Србије Александар Вучић разговарао је у поподневним сатима са председником Владе Албаније Едијем Рамом.

Двојица премијера сагласили су се да су инциденти на стадиону у Београду током утакмице између репрезентација Србије и Албаније по својој суштини били веома несрећни.

„И даље постоје јасна неслагања око тога како је до инцидента дошло, али не смемо и нећемо пропустити могућност да се састанемо и да радимо на одржавању регионалне стабилности“, нагласили су саговорници.

Време је да окренемо нову страницу у политичким и економским односима између Србије и Албаније, закључила су двојица премијера.

Вучић и Рама истакли су да је неопходно наставити дијалог и процес започет у Берлину 28. августа, током конференције о Западном Балкану, јер ће он омогућити побољшање односа две земље, региона али и целе Европе.

Закључак је да званичан сусрет буде одржан 10. новембра у Београду.

Посета Раме Београду је била заказана за 22. октобар, а премијер Србије Александар Вучић рекао је јуче да ће током викенда одлучити да ли ће доћи до посете.


Извор: Б-92

Оставите коментар

Оставите коментар на Одложена посета Еди Раме

* Обавезна поља