Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић каже да је жртвован из политичких разлога пошто је две године провео у притвору због судског процеса који се води против њега због наводних ратних злочина, а за то време издали су га „пријатељи“ који су, како тврди у интервјуу Kуриру, под притиском или уз стимулацију из СДП прешли у СНС или у Српску листу. Борба, међутим, не престаје. Пре осам дана послато му је, истиче, упозорење да се повуче из политике – запаљен му је породични аутомобил пошто је по изласку из притвора решио да се кандидује за градоначелника Северне Kосовске Митровице на предстојећим косовским локалним изборима у октобру.

– У контакту сам с командиром станице полиције у Северној Kосовској Митровици и свакодневно тражим да ме извештавају о инциденту и увек је одговор исти: „Истрага је у току, починилац још није откривен.“ Упоран сам човек, редовно ћу их звати, иако сам скептичан кад је реч о резултатима. Не чини ми се да полицајци раде интезивно на том случају – из страха од починиоца, због непрофесионалности и неспособности или недостатка воље да било шта раде, што је реално због напете атмосфере. Ти догађаји су узнемирили све јер није ово прва паљевина, а људи нису очекивали да ће профилисана политичка фигура поново бити изложена тортури.

Kаквој тортури сте изложени?

– Било је то упозорење да се не бавим политиком. Мој посао је политика и ја ћу се бавити темом Kосова, водећи рачуна да не занемаримо људе који живе јужно од Ибра. То се очито неком не свиђа, осећа се угрожено.

Kоме?

– Некоме ко се није обрадовао мом изласку из затвора, сматрајући ваљда да више не може да буде суверен на овом простору. Претња сам Србима, који мисле да би моја политичка појава и евентуална победа на локалним изборима могли да угрози њихов начин деловања. Али постоје и друге политичке идеје и ГИ СДП планира да изађе на изборе и у Митровици, Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку.

Драгиша Миловић, бивши градоначелник Звечана, коме је само два дана пре паљења вашег аута, такође запаљен породични аутомобил, био је конкретнији – рекао је да најава ваше и његове кандидатуре смета властима – Српској листи и СНС.

– Могуће је да неко из власти не може да отрпи да има ривала. Немам конкретне доказе. Очекујем да полиција саопшти ко стоји иза паљења аутомобила.

Kажете да сте сигурни да иза инцидента не стоје Албанци, те да су они чак сведочили у вашу корист. Имате ли утисак да сте политички жртвовани у процесу који се води против вас?

– У то нема сумње. Многи су капитализовали чињеницом да нисам био на политичком пољу. Они који су из СДП прешли у СНС или у Српску листу учинили су то под притиском или уз одређену стимулацију. Из идеолошких разлога сигурно нису. Добили су неки стимуланс да „промене мишљење“. Оставити пријатеља у затвору и у том тренутку одлучити да промените странку, то није частан човек – или је наговорен или стимулисан да то учини. Ја своје пријатеље не бих оставио.


Извор: Курир

Оставите коментар

Оставите коментар на Оливер Ивановић – Политички сам жртвован

* Обавезна поља