oliver-ivanovicКОСОВСКА МИТРОВИЦА – Оливер Ивановић пребачен у затвор у Косовској Митровици возилом Еулекса. Ивановић пребачен после недељу дана штрајка глађу.

Лидер Грађанске иницијативе СДП, Оливер Ивановић премештен је у затвор у Косовској Митровици из Приштине, где се у притвору налазио од 27. јануара, када је ухапшен због сумње да је учествовао у злочинима 1999. и 2000. године.

Колона возила стигла је око 11.30 часова пред затвор у Косовској Митровици, а један аутомобил, у којем се налазио Оливер Ивановић, ушао је затворски круг, Еулекс је потврдио да је Ивановић пребачен у Косовску Митровицу.

Ивановићу је у уторак уручено решење којим му се одобрава трансфер из приштинског у митровички притвор. Он је недељу дана штрајковао глађу захтевајући да буде премештен у притворску јединицу у Митровици.

Ухапшен је 27. јануара, укључујући и тешко убиство.

Влада Србије дала је гаранције за Ивановића да се брани са слободе, али Еулекс их није узео у обзир и након једномесечног притвора продужио је притвор Ивановићу за још два месеца.

Минулих дана поновљени су захтеви са локалног, али и највишег нивоа да се удовољи Ивановићевом захтеву у вези са премештањем у притворску јединицу у Косовској Митровици.


Извор: Р Т С

Оставите коментар

Оставите коментар на Оливер Ивановић пребачен у Митровицу

* Обавезна поља