vucic-03БЕОГРАД – Лидер Српске напредне странке (СНС)Александар Вучић изјавио је да су неки функционери Социјалистичке партије Србије (СПС), његовог коалиционог партнера у Влади Србије, штитили бинизмена Мирослава Мишковића оптуженог за злоупотребе у путарским предузећима.

„Усталом, видели сте колико пута сам био нападнут од високих функционера (СПС).

То није био случај с (пресдседником СПС-а) господином (Ивицом) Дачићем, али су то чинили високи функционери његове станке који су штитили Мишковића или његове ближе сараднике попут Драгана Ђиласа“, казао је Вучић у предизборном интервјуу за лист Данас од среде.

Вучић није желео да говори о могућим партнерима с којима би формирао будућу владу, али је открио да ће у њој бити нестраначких личности.

Поновио је да се до краја године неће повући одлука о солидарном порезу и нагласио да би најкасније до 15. јула требало донети 21 закон у Скупштини Србије.

„Имам велику одговорност и жељу да много тога променим у нашој земљи. Знам да неће бити лако, али уверен сам да Србија може да иде добрим путем, бољим него што је ишла до сада“, рекао је Вучић.

Додао је и да му је велика изборна коалиција потребна због широког концензуса у друштву, јер предстојећи период мора да буде период мира, стабилности и тешких реформи.

Лидер СНС-а демантовао је спекулације да цензурише медије, односно да уређује таблоиде. „Уређујем таблоиде исто колико и Данас. А из Данаса се ни са ким нисам чуо одавно“, казао је Вучић.

dacic kampanjaДачић – Нисмо имали везе с Мишковићем

БЕОГРАД — Лидер СПС Ивица Дачић изјавио да функционери те партије нису имали везе са Мирославом Мишковићем који је оптужен за злоупотребе у путарским предузећима.

Подсетимо, лидер СНС Александар Вучић у интервјуу за данашње издање листа „Данас“ рекао је да су поједини високи функционери социјалиста нападали њега зато што су штитили Мишковића.

„Вучић ту мисли на Ружића (Бранка), али то је све део политичке пароле која лепо звучи, али суштински није тачна, јер ми немамо везе са Мишковићем“, рекао је Дачић за Телевизију Пинк.

Упитан како ће реаговати ако лидер СНС-а затражи од њега да у будућој влади не буде функционер социјалиста и министар задужен за европске интеграције Бранко Ружић, Дачић је одговорио да они тако не разговарају.

„Ми никада нисмо тако разговарали, свака странка је имала право да предложи своје кадрове и нисмо се мешали у то“, објаснио је Дачић.

Он је казао да однос СПС-а и СНС-а треба оставити лидерима странка – њему и Вучићу, пошто је њихов однос „добар и они немају шта једно другом да замере“.

Дачић је казао да очекује да ће добити поверење грађана, јер је остварио значајне резултате док је водио прошлу владу.

„Растерећено гледам на изборе и ако хоће сигурицу, како кажу кладионице, гласајте за коалицију СПС-ЈС-ПУПС-а“, рекао је Дачић и додао да ће се посланици те коалиције у Скупштини борити за то да Србија постане социјално-економски одрживо друштво.

„Ми смо сигурица у кладионици“

Београд — Ивица Дачић рекао да ће коалиција СПС-ПУПС-ЈС освојити више од 13 одсто гласова и позвао грађане да размисле за кога гласају јер промене могу да буду и на горе.

Премијер и лидер СПС је гостујући у јутарњем програму Пинк телевизије рекао да је кладионичарима „сигурица“ да одиграју да његова коалиција осваја више од 13 одсто гласова на парламентарним изборима.

Говорећи о српској политичкој сцени, председник СПС-а је оценио да је некада било довољно рећи да је неко комуниста да би био морално чист, после тога европејац да би био опран за све, а данас прича да је неко реформиста.

„Сада кад кажете реформе то је довољан разлог да људи мисле овај је добар. Промене су потребне, али дај да видимо какве промене, јер оне могу да буду и на горе“, упозорио је лидер социјалиста.

Према његовим речима, 2000. године је 800 хиљада људи више радило него данас. „Јел то циљ реформи? Циљ реформи су људи, а не да реформе буду против људи. Да је ово нормална земља, ово би била борба између левог концепта и десног концепта, при чему левица сматра да реформе треба да имају и социјални концепт“, нагласио је Дачић.

„Они говоре реформе, реформе, реформе, а не говоре какве. Кад добију глас, онда ћете да видите какве“, оценио је први човек СПС-а.

Дачић је закључио да је у ЕУ изграђено социјално одрживо друштво и да се СПС залаже за такво друштво, као и да је значајно колико ће бити јак фронт који ће да се супротстави неолиберализму.


Извор: Данас, Танјуг, Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић и Дачић у препуцавању око Мишковића

* Обавезна поља