oliver-rotsild_1БЕОГРАД – Mеђународно повезивање и стратешки савези у инвестирању су веома важни за модерно пословање, изjавио jе вечерас у Београду познати корпоративни стратег и бизнисмен активан у разним пословним областима у свету, Oливер Ротшилд.

Ротшилд jе у Београдскоj пословноj школи, где jе одржао предавање о иновациjама у пословању, истакао да jе за успешан бизнис наjважниjе да се веруjе у оно што се ради.

„Наjважниjе jе веровати у оно што желите да урадите у послу, односно да веруjете у себе и у проjекат коjи ће донети нешто ново у пословном окружењу”, поручио jе он.

На питање новинара Танјуга да ли jе заинтересован за инвестициjе у Србиjи, Ротшилд ниjе искључио ту могућност.

„Даjте ми шансу, jер тек сам дошао овде. Jа већ инвестирам овде на таj начин што едукуjем студенате у Србиjи”, приметио jе шаљиво.

Указуjући на значаj иновациjа за развоj пословања, Ротшилд jе позвао студенте да обрате пажњу на оно што се дешава на светскоj сцени и на то како су се ствари промениле у западном пословном свету.

„Oд традиционалног модела пословања прешли смо на савремене технологиjе и стратешке савезе у инвестирању. Tо jе рез коjи мора да се направи и у новом пословању у Србиjи”, оценио jе, додаjући да веруjе у то да су грешке те коjе нас доводе до стицања мудрости.

Kаже да jе веома задовољан што jе дошао у Београд и да jе први пут у Србиjи, али напомиње да jе давне 1959. године био у „великоj Jугославиjи” и да jе имао везе са некадашњим врхом те државе.

„Подручjе на коме се налази Србиjа jе историjски значаjно, с обзиром на то да су ту била присутна многа светска царства. Надам се да ово неће бити моjа jедина, већ прва посета Србиjи”, рекао jе Ротшилд и додао да у Србиjи очекуjе добар провод и добру храну.

Директор београдске пословне школе Ђуро Ђуровић казао jе да jе веома задовољан што jе сазрело време да у ту школи долазе велика светска имена попут Oливера Ротшилда, коjи, осим што jе познат у пословном свету, важи и за признато име у свету науке, и изразио уверење да ће студенти имати шта да науче од њега.

На питање новинара како jе дошло до сарадње школе са британским бизнисменом, Ђуровић jе обjаснио да Београдска пословна школа сарађуjе са Центром за стратешке проjекте и да jе Ротшилд члан те невладине


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Оливер Ротшилд у Београду

* Обавезна поља