oliver-ivanovic05КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу данас је продужен притвор за још два месеца, од 26. августа, изјавио је његов бранилац адвокат Небојша Влајић.

Влајић је у изјави Танјугу рекао да ће одбрана већ сутра на ову одлуку Мединародног судског већа Основног суда у Косовској Митровици уложити жалбу.

„Уложићемо жалбу на ово решење Апелационом суду у Приштини јер сматрамо да је оваква одлука неправедна”, рекао је Влајић.

Ивановићу је раније притвор продужен до 6. октобра, након чега је он започео штрајк глађу, да би само неколико дана касније та судска одлука била укинута и враћена на одлуку о притвору до 26. августа.

Најновија одлука, на коју су браниоци најавили жалбу, подразумева да се Ивановићу притвор продужава још до 26. октобра.

Ивановић је штрајк глађу започео 7. августа захтевајући да му се омогући одбрана са слободе у прцесу који се против њега води пред Међународни судским већем Основног суда у Косовској Митровици.

У међувремену чланови Грађанске иницијативе СДП и грађани Косовске Митровице у више наврата су организовали скуп подршке Ивановићу да се брани са слободе.

Ивановић је ухапшен 27. јануара 2014. под сумњом да је наводно починио злочин против цивилног становништва 1999. и 2000. године. У процесу против њега оптужена су још четворица Срба, међу којима пензионисани пуковник МУП-а Србије, Радован Делибашић.

Вучић: Продужење притвора Ивановићу врхунски безобразлук

БЕОГРАД –Премијер Србије Александар Вучић оценио је данас да би продужење притвора лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу био врхунски безобразлук и дрскост.

Он је, на конференцији за штампу, казао да још није добио информацију, али да би, ако је истина да му је продужен притвор, то био врхунски безобразлук и дрскост, „што не показује само однос према Ивановићу, већ и српском народу и према нашој држави”.

„Немојте да бринете, ако ништа умећемо о томе да говоримо и у Бриселу и Бечу”, рекао је премијер.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Оливеру Ивановићу поново продужен притвор

* Обавезна поља