Какве су му намере према јужној српској покрајини грађани Србије имали су прилике да чују у емисији „Упитник“ државне радио-телевизије. Александар Вучић, ни трепнувши, најављује своју спремност да дозволи самопроглашеној републици Косово столицу у Уједињеним нацијама. Не занима га много ни што руши уставом загарантовани териоторијални суверенитет и интегритет Републике Србије на који је положио заклетву испод миросављевог јеванђеља. На тај начин председник негира Резолуцију савета безбедности 1244 у којој се каже да је Косово и Метохија део државе Србије. Очита је намера да односе Србије и њене јужне покрајине сведе на ниво две Немачке који су имале пре уједињења. Тако нешто се обавезао западним менторима, пре свега Ангели Меркел, када су га доводили на власт.

Током емисије од председника смо још чули да је потписао Бриселски споразум, којим се фактички одриче Косова и Метохије, да би немачке компаније улагале у Србију. Оваква неодговорна и трговачка национална политика је једноставно несхватљива.

Од председника смо још и чули да њега много на занимају анкете у којима стоји да 70% грађана Србије између КиМ и ЕУ бира Косово и Метохију. Он каже да хоће да буде храбар као Макрон који је без обзира на протесте радника потписао закон о раду. Каква глупуст! Председник поистовећује француски закон о раду са територијом јужне српске покрајине.

То није једина глупост коју је председник изрекао јер је додао да у случају да Срби не изађу на сепаратистичке изборе они могу да доживе најстрашнији погром што је ван сваке памети. Неубедљиво се труди да оправда избор Рамуша Харадинаја од стране његове «Српске листе» за председника владе сепаратистичке парадржавне творевине, говорећи да је то у интересу Срба јер тиме штите своју безбедност. Наопако, јер како може кољач српске деце, како Александар Вучић назива Рамуша Харадинаја, да буде заштитник Срба. Председник своди број Срба на 6% што је ван сваке памети имајући у виду последње изборе за скупштину самопроглашене републике Косово где је од 470.000 укупно изашлих на изборе 50.000 Срба. То су иначе подаци централне изборне комисије самопроглашене републике Косово. На основу изреченог број Срба се креће између 10 и 12%. Председник је овлаш излетео са бројком од 6% пошто се Срби нису одазвали на шиптарски попис.

Председник такође обмањује грађане Србије да је смањен број насиља над Србима. Он не говори истину, јер је за време његове владавине у северном делу Косова и Метохије запаљено више од стотину аутомобила Срба, бацане су разне експлозивне направе на домове Срба, а било је и мноштво рањених и убијених Срба. И то све у средини у којој Срби чине 95% а да ниједан извршилац ових недела није откривен. Напоменимо да је председник Републике Србије уједно и координатор свих обавештајних служби и просто је немогуће да Александар Вучић не зна ко терорише Србе изузев ако се то не ради по његовом благослову.

И на крају, оно што су могли да виде и чију грађани Србије јесте да председник дрско и безобзирно лаже када говори о свом и поштењу своје породице. Данас у Србији сви знају да ниједан озбиљнији посао не може да се одради без учешћа браће Вучић. По неким изворима сматра се да су по богатству престигли Мирослава Мишковића. И лаицима је јасно да председник није политички наиван да своју покретну и непокретну имовину држи под својим именом или именом неког од чланова своје породице. А претерује када каже да чак и воду у влади и председништву он плаћа апостофирајући на своје поштење. Можа воду и плаћа али на другој страни много тога закида грађанима Србије.

Код Срба постоји пословица која гласи: «Нико крупно ко Турчин не лаже». Турци су добили озбиљну конкуренцију.

Косовска Митровица

30.09.2017. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“


Извор: НП "Отаџбина"

Оставите коментар

Оставите коментар на НП „Отаџбина“ о Вучићевом гостовању у Упитнику

* Обавезна поља