soci 1СОЧИ – Свечаном церемонијом у Сочију званично ће бити отворене 22. Зимске олимпијске игре. Србију ће представљати осморо спортиста, а свечаном отварању присуствује и председник Србије Томислав Николић. Церемонија почела у 17 часова.

18.24 – Најбројнија делегација, делегација домаћина Русије, на стадион Фишт излази последња.

18.23 – Можда и најснажнији аплауз до сада добила делегација Јамајке, коју ће у Сочију представљати боб двосед. Норијаки Касаи, 42-годишњи скискакач, носи заставу Јапана.

18.22 – Делегације две земље које су у великој мери синоним за зимске спортове, Швајцарске а затим и Шведске, представљене у Сочију.

18.17 – Громогласни аплаузи за репрезентацију Украјине. Делегације Хрватске и Црне Горе представљене једна за другом…

18.12 – Публика поздравила бројну и шарену делегацију Сједињених Америчких Држава. За Американцима изашла делегација Тајланда, која броји два учесника. Један од њих је некада велика поп звезда, виолинисткиња Ванеса Меј (сада Ванеса Ванакорн).

18.09 – После Сан Марина, на стадиону Фишт појавила се делегација Србије. Заставу Републике Србије носи биатлонац Миланко Петровић.

18.01 – Мексичку заставу носи једини представник те земље на ЗОИ, уједно и најстарији учесник у Сочију, Убертус фон Хохенлохе.

17.57 – Чланови кинеске делегације на стадион Фишт изашли са заставицама Русије у рукама.

17.47 – Изузетно бројну делегацију Немачке предводи двострука олимпијска шампионка Марија Хефл-Риш.

17.43 – После неколико атрактивних репрезентација (Британска Девичанска Острва и Бермуда) на ред дошла и делегација Босне и Херцеговине.

17.36 – Делегација Грчке традиционално започела представљање учесника Зимских олимпијских игара. Занимљиво је да ће се репрезентације на Фишт стадиону појављивати по азбучном, а не по абецедном реду.

17.34 – Олимпијску бакљу носило је 3.500 руских спортиста, на путу до Фишт стадиона у Сочију. На ЗОИ ће учествовати 97 делегација, од којих ће 88 присуствовати свечаном дефилеу.

17.27 – Више од 40.000 гледалаца на стадиону Фишт у Сочију поздравило је председника Русије Владимира Путина, као и председника Међународног олимпијског комитета Томаса Баха, а потом је уследило и интонирање руске химне.

17.22 – Уметнички део програма почео је величанственим представљањем Русије, уз звуке Бородинове опере „Кнез Игор“. У току програма, „заказало“ отварање једног од олимпијских прстенова…

17.08 – Отварању Игара, у чију организацију је Русија уложила више од 50 милијарди долара, присуствују и председник Србије Томислав Николић и министар омладине и спорта Вања Удовичић. Церемонији отварања присуствују и генерални секретар Уједињених нација Бан Ки Мун, као и лидери и представници око 70 земља, али међу њима нису представници САД, Француске, Велике Британије, Немачке…

17.00 – Свечаност званичног отварања 22. Зимских олимпијских игара почела је на Олимпијском стадиону Фишт у Сочију. На првим Зимским олимпијским играма у Русији надметаће се око 3.000 спортиста из 88 земаља, а међу њима је и осам спортиста из Србије.

Зимске олимпијске игре у Сочију, најскупље у историји олимпизма, свечано ће бити отворене церемонијом у 17 часова. Директан пренос отварања 22. Зимскох олимпијских игара можете пратити на Другом програму Радио-телевизије Србије.

 

Игре у Сочију најскупље су у историји олимпијзма, а очекује се око 3.000 спортиста из 88 држава света, а биће подељен и рекордан број медаља – 1.254.

Екипу Србије у Русији представља осморо спортиста. Највише се очекује од биатлонца Миланка Петровића, који ће на свечаном отварању носити заставу Србије.

Церемонији отварања присуствоваће велики број државника из целог света, међу којима и председник Србије Томислав Николић, који се уочи отварања састао са председником Русије Владимиром Путином


Извор: Р Т С

Оставите коментар

Оставите коментар на Отворене олимпијске игре у Сочију

* Обавезна поља