Ivica dacicВАШИНГТОН – Премијер у техничком мандату Ивица Дачић изјавио је да су његови саговорници из САД и света на Молитвеном доручку имали „лепе речи за политику коју Србија води“ и истакли допринос земље у успостављању регионалног мира и стабилности.

Дачић је на Молитвеном доручку у Вашингтону разговарао и са државним секретаром САД Џоном Керијем.

„У разговору са државним секретаром Керијем још једном сам поновио нашу заинтересованост да америчка администрација што више буде присутна у региону и позвао га да посети регион и Србију”, рекао је Дачић новинарима у Вашингтону.

Он је рекао да је Молитвени доручак прилика да се разговара са најзначајнијим државницима и представницима америчке администрације и нагласио да су сви његови саговорници – државни секретар, амерички конгресмени, сенатори и други високи званичници, као и лидери других земаља, имали „лепе речи за политику коју Србија води”.

Дачић је рекао да ће током посете САД имати низ важних састанака „за време које Србију чека” у америчком Конгресу, Сенату, Стејт департменту, као и са представницима безбедносних агенција – ФБИ и ДЕА.

Премијер ће 10. фебруара учествовати и на седници Савета безбедности УН која ће бити посвећена Косову.

Молитвени доручак, 62. по реду, окупио је представнике око 130 држава и народа, уз присуство америчког председника Барака Обаме.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Дачић зове Керија

* Обавезна поља