Поштовани господине Веберу,

Готово свакодневно подцећате српски народ да треба да призна „геноцид“ у Сребреници, а Ви сте последњи који имате морално право да то радите, јер су припадници Вашег народа, у 20. веку, извршили чак три геноцида над Србима, у којима је страдало преко три милиона невиних људи.

Често се износи податак са Мировне конференције у Версају 1919. године, да је Краљевина Србија имала 1.250.000 жртава, а да то представља 28 одсто становништва које је имала пре рата. Нажалост, чак ни тај стравичан податак није суштински тачан, реални проценат страдалих је много већи.

Током Другог светског рата извршен је други немачки геноцид над српским становништвом, у коме је убијено најмање 1.200.000 (милион и двеста хиљада) Срба, међу њима и стрељани ђаци у Крагујевцу, као и 428 стараца, жена и деце у Велици, на истоку Црне Горе.

Ваша земља је била међу учесницима НАТО агресије на моју земљу, 1999. године, под срамотним називом „Милосрдни анђео“, у којој је страдало преко две хиљаде цивила, међу којима и троје деце из моје Мурине.

Роберт Вебер, немачки амбасадор у Црној Гори – Фото извор: Седмица магазин

Да ли сте били у Мурину да се поклоните жртвама злочина Вашег народа над мојим народом? Да сте цивилизован и хуман човек то би био први Ваш потез по доласку у Црну Гору!

То што се политички инструментализован Хашки суд није бавио геноцидом над мојим народом ваљда Вас не спречава да признате троструки геноцид над мојим народом, ако сте при чистој свести и савести.

Срдачан поздрав

новинар Донко Ракочевић, Подгорица


Извор: Седмица магазин

Оставите коментар

Оставите коментар на Отворено писмо немачком амбасадору

* Обавезна поља