DJILAS I PAJTICБЕОГРАД – Заменик председника Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је да ДС једина може да спречи да се у Србији развије ауторитарни режим и додао да не размишља о оснивању своје странке.

„Само ДС има потенцијал да демократизује и модернизује земљу, да се одупре једноумљу и створи пристојно друштво“, рекао је Пајтић за Политику од недеље.

Он је казао да су готово све инвестиције које су прошле године дошле у Србију уговорене за време претходне владе.

„Данас слушамо приче из 1.001 ноћи о шеицима који ће уложити четири милијарде у фабрику чипова, па се то не догоди, који ће уложити 400 милиона у заливне системе, па се ни то не догоди“, додао је председник Владе Војводине.

Он је рекао да је до пре две године Србија имала око милијарду и по евра годишње инвестиција и да је републичка влада растерала инвеститоре.

„Логично је да се страни инвеститори плаше да улажу у земљу у којој председник државе каже да га прислушкују, па нико не одреагује, нити било ко за то одговара, у којој министарка енергетике оптужни неког од колега да ради за страну државу, па опет нико не одреагује“, рекао је он.

Он је поновио да ДС неће ући у коалицију са СНС и оценио да је погрешно што бивши председник ДС Борис Тадић, као оснивач нове партије, не искључује сарадњу са СНС.


Извор: Р Т В

Оставите коментар

Оставите коментар на Пајтић и демократизација

* Обавезна поља