Dragan Djilas konvencija Zrenjanin Zrenjanin 1902 2014 DS photoЗРЕЊАНИН – Конвенцијом у Зрењанину листа „Са Демократском странком за демократску Србију“ наставила је кампању за ванредне парламентарне изборе. Председник ДС Драган Ђилас поручио је присутнима у пуној сали Културног центра да данас живимо у земљи која почива на обманама и лажима.

„6. јануара Александар Вучић је рекао да је стопа незапослености пала на 21 посто. Ми смо тада рекли да је то немогуће, због чега смо били нападани. Прекјуче је Републички завод за статистику саопштио да је стопа незапослености 29 посто. Разлог таквог исхода је што нико у држави нема идеју ни визију како да запослимо људе“, рекао је Ђилас.

Он каже да једино ДС има план за покретање Србије.

„Решење није да смањимо плате лекарима, судијама и професорима јер то не значи да ће они који живе од 20 000 динара имати веће плате, већ да улажемо у прехрамбену индустрију, енергетику и образовање. Ако то будемо урадили Србија ће продисати. Подићићемо извоз а самим тим стимулисати и остале индустријске гране“, рекао је Ђилас и подсетио да је зрењанински Синвоз једини прави посао добио од града Београда.

Ђилас је позвао Александра Вучића да дође у једну телевизијску емисију са представницима опозиције и коначно каже на који начин жели да економски спасе Србију, а не само да прича како ће то урадити без изношења икаквог плана.

„ДС је сада опет она иста странка коју је правио Зоран Ђинђић са циљем да се у Србији нормално и пристојно живи. То људи све више препознају и са поносом ће у великом броју гласати за насу листу“, закључио је Ђилас.

Заменик председника ДС Бојан Пајтић рекао је да је ДС једина странка која себе не види као удавачу Александра Вучића и да свако ко се препоручује за коалицију са СНС себе препоручује за саучесништво у даљем пропадању земље.

Он је навео да ниједна земља нема шансе за развој без улагања у пољопривреду, што је у протеклом периоду радила једино Покрајинска влада.

„Јуче смо добили вест да је Војводина проглашена за најбољу регију за инвестиције у Европи. Уместо да се тиме поносимо, у већини медија то је игнорисано а предност су добијале којекакве старлете“, истакао је Пајтић.

Председник покрета Богата Србија Захарије Трнавчевић изјавио је да на изборима морамо да зауставимо људе који за годину и по дана ништа добро нису урадили јер ћемо са њима добити само наставак агоније.

Високи функционер ДС Борко Стефановић рекао је да власт може свакодневно да објављује лажна истраживања, али да ће се права снага ДС видети 16. марта.


Извор: Р Т В

Оставите коментар

Оставите коментар на Пајтић – ДС је једина странка која није Вучићева удавача

* Обавезна поља