kostunica2-300x199БЕОГРАД — Да би се променио Устав Србије и преамбула која се односи на Косово и Метохију, најпре треба мењати Повељу УН и Резолуцију 1244, каже Војислав Коштуница.

Председник ДСС-а међутим не верује да би до таквог исхода могло доћи ни на референдуму у Србији јер би, оценио је у интервјуу за НИН, „то био глас за уништење државе“. На питање да ли после избора очекује промене у дефинисању положаја Војводине, Коштуница је подсетио да је Уставом решено територијално уређење Србије.

„Намера оних који се залажу за нови уставни положај Војводине је да се Устав као највиши правни акт прилагоди Статуту који није ни закон, већ подзаконски акт. То је чиста бесмислица, односно покушај рушења државе“, додао је лидер ДСС. Коштуница је рекао и да Србија на изборима 16. марта бира између послушничке политике СНС према ЕУ и политичке неутралности коју заступа ДСС.

Говорећи о економији политичке неутралности коју ДСС представља током изборне кампање, Коштуница је у интервјуу за нови „НИН“ рекао да Србија треба да сарађује са свима а не само са земљама ЕУ.

„Немачка се пресабрала и окренула се Русији када је реч о спољној трговини. Пољска која је извозно 50 одсто била везана за тржиште ЕУ, сада је 50 одсто свога извоза пребацила на руско тржиште“. казао је Коштуница.

Он је оценио да је „власт СНС-а наставила да уништава српске државне институције на Косову“, али да „ствари тамо и даље не функционишу како се то желело у Бриселу“.

Према његовим речима, недопустиво је да у „21. веку, са пуним устима демократије и Европе, изводите целе установе да колективно гласају против сопствене државе“.

______________________________

БЕОГРАД — Председник ДСС Војислав Коштуница оценио је да ЕУ угрожава државност, територију и економију Србије, саопштено је данас из ДСС

„Направили смо развијен програм развоја Србије, програм економије политичке неутралности, који је у потпуности на страни српског народа и подразумева економску сарадњу са свима, у нашу корист“, рекао је Коштуница на предизборном скупу у Великој Плани.

Бивши премијер Србије рекао је да је у земљама чланицама ЕУ, Грчкој и Шпанији, незапосленост већа од 26 одсто, а међу младима више од 55 процената.

„Комесарка за унутрашње послове ЕУ изнела је податак да губитак економије због корупције у ЕУ износи око 120 милијарди евра, што је близу целокупног буџета организације“, нагласио је председник ДСС.


Извор: Бета, НИН

Оставите коментар

Оставите коментар на Промена Устава значи уништење Србије

* Обавезна поља